Ezért kell éjszaka fákat ritkítani Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olvasói panasz után kerestük meg a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t (SZKHT), hogy miért az éjszaka közepén ritkították a Nagykörúton a fákat.

Csütörtökön írtuk meg, hogy a Nagykörúton hajnali 1 órától ritkították a fákat és a hangos láncfűrész zaja zavarta a környéken lakókat. A munkálatokat végző SZKHT-tól megkérdeztük, hogy miért ezt az időpontot választották. Makrai László, a cég ügyvezető igazgatója ezt válaszolta kérdésünkre:

“Az évek óta működő gyakorlat szerint az SZKT felkérésére és a közreműködésével végzünk éjszakai fanyesést a troli- és villamosvonalak vezetékei mentén. A villamos hálózat biztonságos üzemeltetését kell a faágaktól biztosítani. Napközben a tömegközlekedés nem megállítható és a munka csak teljes feszültségmentesítés mellett végezhető. Tekintettel arra, hogy teljes áramtalanítást csak éjfél és hajnali 3 óra között tud az SZKT biztosítani, a fenti munkákat is csak ebben az idősávban tudjuk végezni.”

Előző sztori

A ruzsai mentőállomás szertárára dőlt egy hatalmas faág

Következő sztori

Szegedre jött pénztárcákat lopni egy fiatal bolgár nő