Közélet

Ezért kell éjszaka fákat ritkítani Szegeden

Ezért kell éjszaka fákat ritkítani Szegeden

2020. június 5., péntek
Ezért kell éjszaka fákat ritkítani Szegeden

Olvasói panasz után kerestük meg a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t (SZKHT), hogy miért az éjszaka közepén ritkították a Nagykörúton a fákat.

Csütörtökön írtuk meg, hogy a Nagykörúton hajnali 1 órától ritkították a fákat és a hangos láncfűrész zaja zavarta a környéken lakókat. A munkálatokat végző SZKHT-tól megkérdeztük, hogy miért ezt az időpontot választották. Makrai László, a cég ügyvezető igazgatója ezt válaszolta kérdésünkre: "Az évek óta működő gyakorlat szerint az SZKT felkérésére és a közreműködésével végzünk éjszakai fanyesést a troli- és villamosvonalak vezetékei mentén. A villamos hálózat biztonságos üzemeltetését kell a faágaktól biztosítani. Napközben a tömegközlekedés nem megállítható és a munka csak teljes feszültségmentesítés mellett végezhető. Tekintettel arra, hogy teljes áramtalanítást csak éjfél és hajnali 3 óra között tud az SZKT biztosítani, a fenti munkákat is csak ebben az idősávban tudjuk végezni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.