Közélet

Augusztus közepéig kell beküldeni az új nemzeti konzultáció válaszait

Augusztus közepéig kell beküldeni az új nemzeti konzultáció válaszait

2020. június 4., csütörtök
Augusztus közepéig kell beküldeni az új nemzeti konzultáció válaszait

Az új nemzeti konzultáció válaszait interneten keresztül vagy postai úton augusztus 15-ig lehet majd beküldeni - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Dömötör Csaba kiemelte: a kormány eredményesen lezárta a járvány elleni védekezés első szakaszát, viszont a szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy a járványnak jöhet egy második hulláma, így eljött az ideje, hogy a kormány párbeszédet folytasson arról, mely intézkedéseket támogatják a magyarok. Az egészségügyi szakvélemények alapján is azok a legjobb intézkedések, amelyeknek a legnagyobb a társadalmi támogatottsága - jegyezte meg a politikus. A kérdőív többek között foglalkozik a járványügyi készültség fenntartásával - tudatta, hozzátéve, ez egy aktuális felvetés, hiszen a rendkívüli veszélyhelyzet feloldásáról júniusban szavaz az Országgyűlés. A várható újabb hullám okán a járványügyi készültséget fenn kell tartani, az operatív törzsnek üléseznie kell, és az egészségügy felkészült állapotban kell, hogy maradjon - fogalmazott. Dömötör Csaba közlése szerint a konzultáció kitér arra is, hogy az emberek mennyire értenek egyet az idősotthonok védelmének erősítésében, továbbá a védőfelszerelés-gyártás magyarországi kapacitásainak növelésének kérdését is felveti a kérdőív. Utóbbi kapcsán megjegyezte, hogy "óriási" verseny indult el a védőfelszerelésekért, így jelenleg fontos kérdés, hogy Magyarország mit tud tenni azért, hogy ne legyen kiszolgáltatott. A konzultáció több más gazdasági kérdést is tartalmaz, hiszen az emberéletek védelme mellett a munkahelyteremtés is fontos szempont - hangsúlyozta Dömötör Csaba.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.