Közélet

A vásárhelyi kórháznak adta Juhász Tünde a polgármester ellen nyert sérelemdíját

A vásárhelyi kórháznak adta Juhász Tünde a polgármester ellen nyert sérelemdíját

2020. június 23., kedd
A vásárhelyi kórháznak adta Juhász Tünde a polgármester ellen nyert sérelemdíját

Összesen 800 ezer forint sérelemdíjra ítélte a bíróság Márki-Zay Pétert azért, mert valótlant állított Juhász Tündéről és Holubán Csilláról. A megyei kormánymegbízott és a Szegedi Járási Hivatal vezetője a pénzt a vásárhelyi kórháznak ajánlotta fel: az összeget kedden adták át az egészségügyi intézménynek - számolt be a Promenád.

– A magyar bíróság több fóruma, összesen négy bíró rögzítette ítéletben, hogy ma Magyarországon senkit nem lehet indokolatlanul tömeggyilkosnak nevezni. Aki a jogállami normákat a legcsekélyebb mértékben is vallja, annak ezt a döntést el kell fogadnia – hangsúlyozta Juhász Tünde az átadáskor. A kormánymegbízott felelevenítette: Márki-Zay Péter polgármester minden előzmény és valóságalap nélkül támadta meg tavaly az olasz szemétügy kapcsán őt és Holubán Csillát, a Szegedi Járási Hivatal vezetőjét politikai haszonszerzés céljából. A bíróság emiatt jogerősen 400-400 ezer forint sérelemdíj megfizetésére ítélte és kötelezte a politikust. Juhász Tünde és Holubán Csilla úgy döntöttek, hogy a vásárhelyi kórháznak adományozzák az összeget. A felhasználási célt nem határozzák meg, azt a kórház vezetésére és a hozzáértő orvosokra bízzák. A lap szerint Kallai Árpád elmondta, szívesen fogadták a felajánlást, és örömmel látja, hogy a polgármester – ha közvetve is – végre támogatja a saját városának kórházát. – A forrás jó helyre kerül a vásárhelyi és a makói kórház alapítványához, a pénzt a betegellátás javítására és fejlesztésére fordítjuk – közölte a főigazgató.

(Kiemelt kép: Gémes Sándor)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.