/

A hétvégi házak tulajdonosait figyelmeztetik a rendőrök Csongrádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya (BMO) – már a nyári prevenció jegyében – nyaralók, hétvégi házak védelmében szervezett megyei bűnmegelőzési kampányt.

Ehhez kapcsolódva május 25-től a rendőrkapitányságok munkatársai a BMO saját, Biztonságtechnikai ajánlások az otthonok védelméhez című prevenciós szóróanyagát helyezték el a hétvégi házas, illetve üdülőövezetben lévő ingatlanok postaládáiban a napokban, igény esetén pedig – a megfelelő egészségvédelmi intézkedések betartásával – személyesen is tájékoztatták a lakosságot az ingatlanok biztonsága érdekében betartandó főbb szabályokról, valamint a mechanikus és elektronikus védelmi eszközökről.

A héten már a gépjárműbiztonság kerül előtérbe. Az újabb kampány keretében a rendőrség munkatársai főként a forgalmasabb, kiemelt helyszíneken (például bevásárlóközpontok területén) található parkolókban helyezik el a megelőzési tanácsokat, módszereket tartalmazó kiadványokat.

Emellett a korábbi évek gyakorlatának megfelelően júniustól folytatódik a turisztikai idényhez kapcsolódó prevenciós tevékenység is.

Előző sztori

Szentmise és harangszó Trianon emlékére

Következő sztori

102 évesen gyógyult meg a legidősebb magyar beteg

Legutóbbi hasonló cikkek