Hírzóna

A halottszállító kereskedhetett a holtak testrészeivel

A halottszállító kereskedhetett a holtak testrészeivel

2020. június 20., szombat
A halottszállító kereskedhetett a holtak testrészeivel

Az a legvalószínűbb, hogy az egykori boncsegéd a kórházból hazalopott holtakat kereskedelmi célból tárolta pátyi házában - írja a Magyar Nemzet.

Az eddigi ismeretek szerint valószínűleg kereskedelmi célból lopta haza szinte nap mint nap, esténként a munkahelyéről, egy kórház patológiájáról a halottakat, illetve holtak testrészeit a pátyi halottszállító. Erre utal az a tény, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) emberi test tiltott felhasználásával gyanúsította meg a 60 év körüli férfit. Ez a bűncselekmény pedig a holttestek, illetve testrészek kereskedelmi célú illegális felhasználását feltételezi. Mint ismert,

nyomozásindult

emberi test tiltott felhasználása miatt a boncmester ellen.

Évekig hordta haza a halottakat a patológus, de miért nem tűnt fel senkinek ez a kórházban?

– tette fel a kérdést a BudaPestkörnyéke.hu portál, amely először számolt be a pátyi horrorházról. Egy környékbeli arról

beszélt

a portálnak:

„Mindig mondtam, hogy van azokban a fekete zsákokban valami, amiket hazahord”, egy másik környéken élő pedig azt mondta, hogy a férfi többször viccelt azzal, hogy halottakat hoz haza a furgonjával.

Csütörtökön kilenc év után derült ki az igazság, tényleg halottakat és halottak testrészeit vitte haza az évekig Pátyon élő egykori boncsegéd. A portál arról is beszámolt, hogy az udvarban több számozott vödröt találtak, a szomszédok szerint a férfi rendszeresen óriási tepsiket mosott. Ma már tudni vélik, hogy ezek hullaszállító lemezdobozok voltak.

A rendőrség terv szerint kedden tájékoztat az ügyről, de a portál szerint a helyszínen arról beszéltek, hogya hűtőszekrényben is emberi testrészeket találtak, még gyermek is volt köztük.

A férfi lebukását az okozta, hogy eladta az udvaron tárolt furgonját és szögvasakat. A vevő pedig belenézett az udvaron heverő hordókba és zsákokba, elszörnyülködve látta meg a testrészeket, majd riasztotta a rendőrséget – erről írt legalább is a Facebookon a vevő felesége. Sajtóértesülések tolvajokról szólnak, akik betörtek a házba, és akkor fedezték fel az emberi maradványokat, majd miután lebuktak, elmondták a látottakat a rendőröknek. A Blikk tudósítása szerint a csendes utcában lakók közül néhányan egyáltalán nem tartják kizártnak, hogy a férfi a malacait etette a maradványokkal. Ennek azonban kicsi a valószínűsége.

– Dénes legalább húsz éve költözött ide családjával. A nő kedves volt, a két gyermeke aranyos, ő azonban rettentően undok és goromba. Soha nem köszönt, és sportot űzött abból, hogy mindenkit feljelentett valamiért. Idén februárban az új párjával elköltöztek, azóta csak nagy ritkán láttam. Állatokat mindig tartott, egyszer még a városi képviselő-testület is tárgyalta az ügyét, mert valaki akkor őt jelentette fel, hogy az állatokat rossz körülmények között tartja. Persze aztán ebből sem lett semmi. Sokáig irdatlan bűz áradt ki tőle, de aztán ez megszűnt – árulta el a férfi egyik szomszédja a Blikknek.

A két napig tartott helyszínelés és az elsődleges igazságügyi patológiai szakvélemény szerint a holttestek és testrészek nem gyilkosságok áldozatainak a maradványai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.