Sport

Visszavonul a MOL-Pick Szegeddel bajnoki címet nyerő Zubai Szabolcs

Visszavonul a MOL-Pick Szegeddel bajnoki címet nyerő Zubai Szabolcs

2020. május 19., kedd
Visszavonul a MOL-Pick Szegeddel bajnoki címet nyerő Zubai Szabolcs

Befejezi pályafutását Zubai Szabolcs EHF-kupagyőztes kézilabdázó, aki tagja volt a 2012-es londoni olimpián negyedik magyar válogatottnak, 2018-ban pedig bajnoki aranyérmet nyert a MOL-Pick Szegeddel.

Az elmúlt két idényben Orosházán szereplő beállós az M4 Sportnak kedden elmondta, május 5-én született meg a második kislánya, Zara, ő pedig elsősorban családi okok miatt döntött a visszavonulás mellett. Azt mondta, Szegeden élnek, de a párja Budapesten dolgozik, építkezés előtt állnak, ezért a továbbiakban már nem tudja vállalni azt a mennyiségű utazást, amellyel a kézilabdázás jár. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd leállított szezonnal kapcsolatban úgy vélekedett, az Orosháza akkor is kiharcolta volna az élvonalban maradást, ha le tudják játszani a hátralévő mérkőzéseket.

–Érlelődött már bennem a gondolat, néhány napja megszületett a kislányom is, egy fenékkel pedig nem lehet ennyi lovat megülni. A családommal szeretnék lenni, és nehezen megoldható, ha még csak Orosházára is, de át kell járnom naponta, mert az egész délutánom rámegy akkor. Sajnálom, hogy nem tudtuk végigjátszani a szezont, így egy kicsit még fájóbb a búcsú, de ez a legjobb döntés, amit meghozhattam –mondta a SzegedMa.hu-nak Zubai Szabolcs.

A beállótól megkérdeztük, hogy melyik pillanat az, amire a legszívesebben emlékszik a pályafutásából, amire a 2012-es londoni olimpiát mondta, ahol a fiúk sokáig emlékezetesen meneteltek egészen a bronzmeccsig a válogatottal. –Ha egyetlen meccset kellene kiemelni, akkor pedig az ott játszott Izland elleni találkozó az, ami azonnal beugrik – fogalmazott.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.