/

Újabb három áldozat, Csongrádot elkerüli a fertőzés

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2020. április 21. A kormany.hu által közreadott képen koronavírussal fertõzött, lélegeztetõgépre kötött beteget lát el egy védõfelszerelést viselõ orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 21-én. MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg, ezzel 476 főre emelkedett az elhunytak száma, 1587-en ugyanakkor már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 44%-a , az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 48%-a budapesti.  Az aktív fertőzöttek harmada, 483 fő igényel kórházi kezelést, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása.  A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Döntés született arról is, hogy az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

Továbbra is a fővárosban  van a legtöbb fertőzött (1754 fő). A honlapon elérhető térkép szerint Budapestet Pest megye követi 510 fertőzöttel, majd Fejér (365) megye. Zala megye (243) után Komárom-Esztergom megye (222) következik. Utánuk Csongrád (114) jön, ahol már napok óta nem emelkedett a fertőzöttek száma.

 

Előző sztori

Sokat tudunk a vírusról, de még nem eleget - videó!

Következő sztori

23 migránst fogtak legutóbb a megyében

Legutóbbi hasonló cikkek