Közélet

Újabb három áldozat, Csongrádot elkerüli a fertőzés

Újabb három áldozat, Csongrádot elkerüli a fertőzés

2020. május 22., péntek
Újabb három áldozat, Csongrádot elkerüli a fertőzés

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg, ezzel 476 főre emelkedett az elhunytak száma, 1587-en ugyanakkor már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 44%-a , az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 48%-a budapesti.Az aktív fertőzöttek harmada, 483 fő igényel kórházi kezelést, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen. A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak.Döntés született arról is, hogy az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend. Továbbra is a fővárosbanvan a legtöbb fertőzött (1754 fő). A honlapon elérhető térkép szerint Budapestet Pest megye követi 510 fertőzöttel, majd Fejér (365) megye. Zala megye (243) után Komárom-Esztergom megye (222) következik. Utánuk

Csongrád

(114) jön, ahol már napok óta

nem emelkedett

a fertőzöttek száma.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.