Gazdaság

Új vezérigazgató irányítja a Pick Szegedet

Új vezérigazgató irányítja a Pick Szegedet

2020. május 6., szerda
Új vezérigazgató irányítja a Pick Szegedet

A jövőben Takács István irányítja a Pick Szeged Zrt.-t – tudta meg a Világgazdaság. A cég tavaly ünnepelte 150 éves fennállását, most új száraz­áruüzemének építése a koronavírus-járvány miatt csúszik.

A lap cikke szerint hétfőtől Takács István a Pick Szeged Zrt. új kinevezett vezérigazgatója. A cég legutóbbi vezérigazgatója, Nagy Endre 2018. június végéig volt a posztján, majd Sutka László, illetve Sóskúti György Zoltán megbízott vezérigazgatóként irányította a húsipari társaságot. Az előbbi vezérigazgató-helyettesként jelenleg is a Pick menedzsmentjének tagja, az utóbbi pedig a Bonafarm csoport kereskedelmi igazgatója. A Pick Szeged Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint Takács István közel harmincéves szakmai múlttal rendelkezik, Magyarországon és külföldön egyaránt dolgozott már vezető pozícióban nagy élelmiszer-feldolgozó és mezőgazdasági vállalatoknál. Élelmiszeripari szakmai tapasztalatát a Kaiser Food Kft.-nél, a Sága Foods Kft.-nél és az Unilevernél szerezte. A Pick Szeged Zrt.-hez a Glencore magyarországi cégcsoportjához tartozó Pannon Növényolajgyártó Kft.-től érkezett, ahol gyárigazgatóként a cég foktői növényolajgyárának irányításáért felelt.

A Pick Szeged Zrt. a Világgazdaság kérdésére közölte, hogy 2019-ben 67 milliárd forint árbevétel mellett 4 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el.

Az idén az értékesített termékmennyiség szinten tartását tervezik, de a növekvő eladási árak miatt az árbevétel emelkedésével számolnak. Ezzel együtt is az előző évhez hasonló nagyságú eredmény elérése a cél 2020-ban. A koronavírus hatását firtató kérdésünkre azt közölték, hogy a vállalatnak a munkatársak egészségének védelme érdekében megtett lépések mellett a rövid időszakokra jellemző kereslethullámzások megfelelő kezelése adott a szokásostól eltérő feladatokat. Mivel a cég itthon és külföldön is elsősorban a kiskereskedelmi láncoknak szállít, a termékek iránti kereslet nem csökkent. Ennek megfelelően a Pick Szeged Zrt. vezetése egyelőre nem módosította a tervét, és az előző évihez hasonló eredményt vár. A társaság még tavaly azt jelentette be, hogy a szegedi gyárberuházásának első fázisa idén tavasszal elindul, ám a Covid–19 járvány okozta rendkívüli helyzet miatt néhány hónappal csúszik a fejlesztés, amely jelenleg előkészítési szakaszban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.