Közélet

További hat idős beteg távozott, Csongrádban nincs újabb fertőzött

További hat idős beteg távozott, Csongrádban nincs újabb fertőzött

2020. május 16., szombat
További hat idős beteg távozott, Csongrádban nincs újabb fertőzött

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3473 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt újabb idős 6 krónikus beteg, ezzel 448 főre emelkedett az elhunytak száma. 1371-n ugyanakkor már gyógyultan távoztak a kórházból, az aktív fertőzöttek száma 1654 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 56%-a, az elhunytak 77%-a, a gyógyultak 61%-a budapesti vagy Pest megyei. 570 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen. A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Ezért hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések lépnek életbe. A Budapestre vonatkozó szabályok kialakításában a kormány megvizsgálja a fővárosi polgármesterek javaslatait is. A kórházban ápoltak számának csökkenése lehetővé teszi, hogy hétfőtől a kórházi ellátások újraindításának következő üteme is megtörténhet. Továbbra is a fővárosbanvan a legtöbb fertőzött (1655 fő). A honlapon elérhető térkép szerint Budapestet Pest megye követi 467 fertőzöttel, majd Fejér (355) megye. Zala megyében ismét (218) megugrott a fertőzöttetek száma, alaposan lehagyta Komárom-Esztergom megyét (184). Utánuk

Csongrád

(114) következik, ahol

nem emelkedett

a fertőzöttek száma a tegnapi naphoz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.