Közélet

Telt házzal üzemelnek a szegedi átmeneti hajléktalanszállók

Telt házzal üzemelnek a szegedi átmeneti hajléktalanszállók

2020. május 7., csütörtök
Telt házzal üzemelnek a szegedi átmeneti hajléktalanszállók

A rászorulók csak szigorú higiéniai eljárásokat követően léphetnek be az intézményekbe, ahol naponta kétszer is megmérik a testhőmérsékletüket.

Dr. Csúcs Áron, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Koordinációs Központjának igazgatója megkeresésünkre közölte, a veszélyhelyzet kihirdetése óta a férfi éjjeli menedékhely kihasználtsága a Bajai úti telephelyen 5-6 fővel növekedett, míg a Moszkvai körúti férfi éjjeli menedékhelyen 2-3 fővel emelkedett a fedél nélküliek száma éjszakánként. Hozzátette, a Nappali melegedő és Népkonyha tekintetében is 5-6 fővel növekedett az igénybe vevők száma.

Kiemelte, az átmeneti szállók teljes kihasználtsággal működnek.

Az igazgatója hangsúlyozta, a rászorulók csak szigorú higiéniai eljárásokat követően léphetnek be az intézményekbe. – Az intézményeinkbe való belépéskor hipóval áztatott lábtörlőn kell cipőt törölni, ezt fertőtlenítő kézmosás követi.

Az igénybe vevők testhőmérsékletét naponta kétszer mérjük és dokumentáljuk, fokozottan figyelünk a koronavírus jeleire utaló tünetekre.

Kiemelt figyelmet fordítunk a kilincsek, használati tárgyak fertőtlenítésére, szellőztetésre, és ágyneműcsere is gyakrabban történik – fogalmazott. Hozzátette, folyamatosan próbálják a koronavírusra utaló tüneteket kiszűrni, rendszeresen kérdezik az érintetteket közérzetükről.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.