Politika

Tápai Péter nyílt levelet írt „Botka Lászlónak és csapatának"

Tápai Péter nyílt levelet írt „Botka Lászlónak és csapatának"

2020. május 14., csütörtök
Tápai Péter nyílt levelet írt „Botka Lászlónak és csapatának"

Megszegtek ugyanis valamiféle alkut. Mutatjuk a levelet.

„A járványhelyzet legelején a FideszKDNP tudatosan meghozott egy döntést, és ahhoz ezidáig tartotta is magát: mivel a veszélyhelyzet elhárítása közös felelősségünk, a szegedi polgári jobboldal, mint a városháza ellenzéke fegyelmezetten háttérbe vonult a városi közéletből, és nem firtatta a hatalmon lévők - Botka László és csapata - ügyeit. Fogcsikorgatva, de akkor is ezt a döntésünket tartottuk helyesnek, amikor a "tűzszüneti egyezséget" követően Botka csahosai, különösen Garai Szakács László, minden nap belerúgtak a kormány képviselőibe és a központi védekezés megszervezőibe.

Mint ahogyan mindenki, mi is átéljük a járványhelyzetet és közben segítséget nyújtunk idős szüleinknek, szomszédjainknak, barátainknak, közben izgulunk, hogy mi lesz családunkkal, városunkkal és nem utolsósorban országunkkal. Lesz-e egészségünk, lesz-e munkánk, lesz-e jövőnk és ha lesz, akkor az milyen lesz? Ebben az igen nehéz helyzetben minden lelki értelemben egészséges ember azon van, hogy összefogjunk, segítsünk egymásnak és imádkozzunk (vagy aki úgy gondolja, szurkol), hogy ebben a mindenki számára új helyzetben megtaláljuk a lehető legjobb megoldást a járvány utáni túlélés érdekében. A kormány számára talán még nehezebb a helyes utat megtalálni, mert sokféle ember sokféle helyzetét - legyen az anyagi, családi, társadalmi, vagy éppen vallási - kell megértenie és figyelembe vennie, amikor döntést hoz. Ebben azt gondolom, mindannyian egyetértünk! Nincs erre a helyzetre sem tankönyv, sem tapasztalat, így bármit is teszünk, az úttörő cselekvésnek számít. Ebben a súlyos helyzetben őszinte meglepetéssel hallottam azt a kijelentését a polgármesterünknek, hogy mindaddig, amíg a járvány el nem múlik, nem fogja kritizálni a kormány munkáját és döntéseit, hanem az összefogásra koncentrálva együttműködik. Ezt követően a városházára gyorsan összehívott értekezleten is elhangzott a fenti mondat, ígyelfogadtam a kérést, hogy a járvány idejére függesszük fel a politikai csatározásokat - nehéz időkben nehéz döntéseket kell hoznunk mindannyiunknak. Ennek megfelelően magam is konstruktív ötleteket adva a zökkenőmentesegyüttműködéshezmár-már meghatódva indultam asajátjainkhoz, akiket megkértem, hogy mostne kritizáljuk a városvezetés munkáját, és minden erőnkkel az összefogás mentén segítsük egymást. Örömöm nem tartott sokáig, mert hamar jött a hidegzuhany, ugyanis Botka László közpénzből eltartott cselédjei, mint Garai Szakács László, egyetlen alkalmat sem mulasztottak el arra, hogy mindenkire mindenhol átkot szórjanak, akik azért dolgoznak, hogy egy ismeretlen járványhelyzetet valahogyan túléljünk. Most egy pillanatra megkérem az olvasót vesse össze a szegedi jobboldal járványhelyzet alatt tanúsított viselkedését, magatartását Hadházyk, Jakabok, Szél Bernadettek uszításaival. Ma már viszont látszik, ismét bebizonyosodott, hogy a szocialistákkal kötött egyezség, egy úriemberek között mindennapos megegyezés semmit sem ér, az semmit nem jelent - és nem a szegedi jobboldal miatt. Legyen szó akár a teljes közösségünket érintő válságos helyzetről, a szocialistáknak addig fontos egy megegyezés, amíg ahhoz a jobboldal fegyelmezetten tartja magát - utána pedig ott folytatják, ahol abba sem hagyták egy percre sem: mindenből politikát, és mindenből uszítást csinálnak. A magyar, és benne a szegedi baloldal a járványhelyzetbenis az maradt, ami volt. Megfizettük a tanulópénzt - és nem felejtjük.

Tápai Péter

A Fidesz önkormányzati képviselőcsoportjának frakcióvezetője"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.