Meteor

Sok lesz a napsütés a következő napokban

Sok lesz a napsütés a következő napokban

2020. május 17., vasárnap
Sok lesz a napsütés a következő napokban

A következő napokban is sok lesz a napsütés. Csapadék hétközben inkább csak elszórtan, hétvégén viszont többfelé is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn

sok lesz a napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-14 fok között alakul, az északi völgyekben lehet a hidegebb, a Balatonnál és a magasabban fekvő helyeken pedig melegebb. A legmagasabb hőmérséklet 23-27 fok között várható.

Kedden

többórás napsütés inkább az ország északi felén várható. Elsősorban a déli megyékben lehet elszórtan zápor, néhol zivatar, északon kisebb a csapadék valószínűsége. A minimumhőmérséklet 7-14, a maximumhőmérséklet 23-28 fok között alakul.

Szerdán

napos idő várható, legfeljebb elvétve lehet futó zápor. A szél többfelé megerősödik. A leghidegebb órákban 10-16 fok lesz. Napközben 20-25 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön

napos idő lesz, csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet 6-13, a maximumhőmérséklet 18-23 fok között alakul.

Pénteken

sok napsütés várható. Csak helyenként lehet futó zápor. A leghidegebb órákban 3-10 fok lesz. Napközben 18-23 fokig melegszik a levegő.

Szombaton

a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett főként estétől valószínű északnyugat felől egyre többfelé eső, zápor, zivatar. Éjszaka megerősödik a szél, sőt viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 6-14, a maximumhőmérséklet 20-29 fok között alakul.

Vasárnap

a nap első felében még többfelé valószínű eső, zápor, helyenként zivatar, majd megszűnik a csapadék és több-kevesebb napsütés is lehet. A szél erős, olykor viharos lesz, majd mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 13-21 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.