/

Siklóernyővel csempészte a drogot egy szegedi banda

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik 2018  augusztusában 18 kilogramm marihuánát csempésztek Szerbiából Magyarország területére úgy, hogy a kábítószert motoros siklóernyővel a határzár felett átrepülve juttatták át Magyarország területére – közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlottak régebb óta ismerték egymást és együtt is dolgoztak egy szegedi cégnél. Szerbiai kapcsolatukat és forrásukat felhasználva elhatározták, hogy kábítószert csempésznek Magyarországra, kihasználva egyikük motoros siklóernyőzésben való jártasságát.

Ennek érdekében 2018 májusától több alkalommal átmentek a határ szerb oldalára a felszálláshoz alkalmas terep felderítése érdekében, amelyet végül meg is találtak Horgos közelében. Ezt követően 2018. augusztus 13-án éjjel Újvidékre utaztak és megszerezték egy fekete zsákban elhelyezve a 17 csomag, mintegy 18 kilogramm marihuánát. A kábítószert ezután egy szeméttelep mellett elrejtették, majd visszautaztak Magyarországra.

Ezután két nap múlva ismételten Szerbiába utaztak, a rejtekhelyről a marihuánát a Horgos melletti, felszállásra kiszemelt helyre szállították, ott újból elrejtették és ismét hazautaztak. Mintegy két hét múlva, augusztus 30-án két külön autóval ismét átlépve a határt a Horgos melletti felszállóhelyre mentek, ott a siklóernyőt összerakva megvárták a sötétedést.

Este 8 órakor a vádlottak egyike a kábítószert magához véve felszállt a motoros siklóernyővel és mintegy 10 perc múlva átrepült a szerb-magyar határzár felett, azonban a magyar oldalra érve a motor meghibásodott, előbb kihagyott, majd megállt.

A vádlott ezért a határvonaltól mintegy 600 méterre kényszerleszállást hajtott végre egy Tiszasziget közeli erdősáv melletti szántóföldön. A vádlott a landolás során farokcsonttörést szenvedett, de arra még volt ereje, hogy a kábítószert elrejtse a jogellenes határátlépést észlelő határrendészek helyszínre érkezése előtt a fák között. A vádlott az aljnövényzetben megpróbált elbújni, azonban őt megtalálták és állapota miatt kórházba szállították. A kábítószert ekkor még nem, hanem másnap, már világosban megtartott szemle során találták meg és foglalták le a rendőrök.

A vádlottak által becsempészni szándékozott marihuána tiszta hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladta, annak mintegy másfélszerese.

A főügyészség a vádlottakat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának, valamint határzár tiltott átlépésének bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

99 éves dédit is teszteltek az SZTE munkatársai - videó!

Következő sztori

Szentesi edzőteremből lopott pénzt egy ismeretlen nő

Legutóbbi hasonló cikkek