//

Rendhagyó lesz az idei csíksomlyói búcsú

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó lesz az idei csíksomlyói búcsú pünkösdkor. Szombaton ezúttal a Somlyói-hegynyereg helyett nem szabadtéren, hanem a kegytemplomban tartják a liturgiát, amelyet a nemrég kinevezett Kovács Gergely gyulafehérvári érsek celebrál – számolt be a Hír TV.

Idén távol marad az a mintegy félmillió hívő, aki a korábbi évtizedekben a csíksomlyói hegynyeregből követte végig a pünkösdszombati szentmisét. Elmaradnak a gyalogos és egyéb zarándoklatok is, nem érkeznek meg a keresztaljak, és a péntek éjszakai virrasztás is szigorú korlátozások mellett zajlik majd.

A szentbeszédet a frissen kinevezett Kovács Gergely gyulafehérvári érsek mondja. A szívünkkel zarándokoljunk idén Csíksomlyóra! – hívják fel a figyelmet a ferences testvérek.

Mivel nem lesz rendezvény Csíksomlyón, ezért hatósági intézkedések sem lépnek életbe – teszi hozzá Csíkszereda polgármestere. Pünkösdhétfőn – egy évvel Ferenc pápa látogatása után – emlékmisét mutatnak be a ferencesek a csíksomlyói kegytemplomban.

Előző sztori

Évente nyolcmillió forintot költ az SZKHT a rakpartot teleszemetelő fiatalokra

Következő sztori

Itt szavazhat a MOL-Pick Szeged négy játékosára