Közélet

Online válogatást tart a Szegedi Pinceszínház

Online válogatást tart a Szegedi Pinceszínház

2020. május 14., csütörtök
Online válogatást tart a Szegedi Pinceszínház

A Szegedi Pinceszínház gyerekszereplők jelentkezését várja. A társulat Szabó Magda Abigél című művének ifjúsági bemutatójára keres lányokat és fiúkat egyaránt a 13–16 éves korosztályból.

– Immár hagyomány, hogy minden évben nyáron egy régi magyar ifjúsági regényt adaptálunk színpadra. Ennek az időpontja az idei évben – az ismert helyzetre való tekintettel – átkerül ősz elejére. A hagyományunkat nem szeretnénk megszakítani, így, ha a helyzet lehetőséget teremt, hogy színpadra állíthassuk a darabot, akkor minden óvintézkedés betartása mellett szeptemberben szeretnénk ezt megtenni – fogalmazott Kancsár Orsolya, a Szegedi Pinceszínház igazgatója. Ehhez kapcsolódóan felhívást is tett a szegedi színház, amelyben olyan környékbeli fiatalok jelentkezését várja a 13–16 éves korosztályból, akik szívesen kipróbálnák magukat színpadon. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy egyszerű telefonos videofelvételen elküldeni egy szabadon választott vers vagy próza (részlet), valamint egy (bármilyen) dal előadását. Egy rövid bemutatkozás kíséretében a titkarsag.pincesz@invitel.hu e-mail-címre várják a jelentkezéseket, június 1. és július 15-e között. (További részletek kérhetők a fenti e-mail-címen.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.