Közélet

Nagy változáson esett át a mórahalmi Ezer Év Parkja

Nagy változáson esett át a mórahalmi Ezer Év Parkja

2020. május 29., péntek
Nagy változáson esett át a mórahalmi Ezer Év Parkja

Mórahalom egyik legvonzóbb turisztikai látványosságává vált a megújultEzer Év Parkja, amely a legmegfelelőbb helyszíne lesz a június 4-i megemlékezésnek. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a városkülönleges programmal készül.

A mórahalmi Ezer Év Parkja (volt Mini Hungary Park) 2018 végén 118 millió Ft támogatást nyert el a „Mini Hungary Park látogatóbarát fejlesztése” nevet viselő pályázatával, ami alkalmat adott az intézmény teljes megújulására. A támogatás megadta annak lehetőségét is, hogy a park a pályázati vállalásokkal egyidejűleg saját fejlesztéseket is végrehajtson, így újult meg a park zöld felülete i,s amellyel az intézmény teljes külső és belső átalakuláson ment keresztül.

A munka 2019 februárjában meg is kezdődött, amelynek keretében a mintegy 2 hektárnyi területet is átalakították. Különféle kulturális és edukációs célokat szolgáló objektumokkal, így például amfiteátrummal, s egyéb játszó terekkel, erdei domboldallal is gazdagodott a park.

A belső megújulás lehetővé teszi, hogy a fogadótér alatti pinceszint is átalakuljon és új funkcióval gazdagodjon. Egy része megmarad restaurációs műhelynek, ugyanakkor másik része interaktív térként filmvetítések, valamint különféle múzeumpedagógiai foglalkozások megtartására is alkalmassá válik.

A park teljes arculatfrissítésen esett át, gazdag és színes múzeumpedagógiai tartalmakkal bővült. A különféle témavezető füzetek, a park tabletjein használható tárlatvezető alkalmazások és az egyéni szakvezetésektől kezdve a lovagköpenyek, korhű ruhák viselése mind a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltését szolgálják a kistérség legnagyobb szabadtéri kiállítóhelyén.

A múzeumpedagógiai tartalmak digitalizált keretek között is elérhetőek, így kiszolgálva az akár nagyobb csoportban érkező látogatókat, gyermekcsoportokat. A beruházásnak köszönhetően nemcsak a park újult meg, de 14 új munkahely is létrejött.

Az Ezer Év Parkja szabadtéri kiállítóhelyként májusától újra megnyithatott, így minden nap 10:00-18:00 között várja a látogatókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.