Közélet

Leépítések lehetnek a közeljövőben Vásárhelyen

Leépítések lehetnek a közeljövőben Vásárhelyen

2020. május 5., kedd
Leépítések lehetnek a közeljövőben Vásárhelyen

A vásárhelyi polgármester megerősítette, hogy az önkormányzat jelen állás szerint augusztusra már senkinek sem tudna bért fizetni. Így leépítésekkel, elbocsátásokkal is számolni kell. Arra a kérdésre azonban nem tudott válaszolni, pontosan mekkora megtakarításra számít az önkormányzati intézmények dolgozóinak bércsökkentésével - írja a Promenád.hu.

Márki-Zay Péter ismét megerősítette, hogy a jelen állás szerint csak augusztusig fizetőképes a város. A polgármester

Vásárhelyi Televíziónak adott interjúban

úgy fogalmazott:

„az eddigi összes megszorításunk után is az látszik, hogy augusztusra nem tudnánk már bért fizetni – senkinek, megjegyzem, tehát nemcsak az érintett bezárt intézmények dolgozóinak”

. Ennek kapcsán arról is szólt, hogy a továbbiakban akár leépítések is jöhetnek az önkormányzati szférában, a vásárhelyi céges-intézményi rendszerben. A Hódmezővásárhelyt több mint két éve irányító, bő fél éve közgyűlési többsége támogatását élvezve vezető politikus szerint a kialakult helyzetért tulajdonképpen mindenki hibás, kizárólag ő nem. A műsorban azt mondta:

„részben a kormány megszorításai miatt van, részben a vírusjárvány miatt van”

olyan helyzetben Hódmezővásárhely költségvetése, hogy el kell vonniuk az önkormányzati intézmények, cégek munkavállalóitól a bérük jó részét, 50-75 százalékát. Mint többször megírtuk, az intézkedés mintegy 300 embert érint. A polgármester az interjúban egyébként úgy értékelt, az érintett közalkalmazottak

„nem megfélemlítés, hanem józan belátás alapján”

mondtak le fizetésük jelentős hányadáról… További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.