Köszönet a mentődolgozóknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Köszönetét fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a mentőszolgálat dolgozóinak a mentők napja alkalmából vasárnap a Facebook-oldalán közzétett videóban.A kormányfő a józsefvárosi mentőállomáson tett látogatást. Kiemelte: nagy dolog egy 10 milliós országtól, hogy 30 ezer ágyat és 8 ezer lélegeztetőgépet tud működtetni, úgy hogy mindenhol van orvos, ápoló és mentős is.  A mentődolgozóknak azt mondta, nem csak a kormány, hanem mindenki hálás a helytállásukért, hogy “odatették magukat”. A videóban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, 37 éve mentős, amely szerinte a világ leggyönyörűbb hivatásai között van. Közölte: jó látni, hogy a fiatalok szemében is kezd egyre divatosabbá válni a mentős szakma.

60. Mentők napja. Köszönjük, hogy minden nap odateszik magukat // National Ambulance Day. Thank you for giving your best every day!

60. Mentők napja. Köszönjük, hogy minden nap odateszik magukat // 60. National Ambulance Day. Thank you for giving your best every day!

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. május 10., vasárnap

 

Május 10. a mentők napja Magyarországon annak emlékére, hogy 1887-ben ezen a napon alakult meg a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület.

 

Előző sztori

A tudós Betyár emlékezete

Következő sztori

Mintegy 10 fokos lehűlés várható a következő napokban

Legutóbbi hasonló cikkek