Közélet

Jutalmat kaptak a megyei polgárőr-egyesületek

Jutalmat kaptak a megyei polgárőr-egyesületek

2020. május 28., csütörtök
Jutalmat kaptak a megyei polgárőr-egyesületek

Az elmúlt pandémiás időszakban kimagasló teljesítményt nyújtottak a megye polgárőr-egyesületei és polgárőrei. A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége huszonegy egyesületet részesített rendkívüli támogatásban egymillió forint értékben. A támogatásban részesült egyesületek vezetői ünnepélyes keretek között vehették át a támogatásról szóló emléklapot.

Batiz Istvánelnök a megye valamennyi egyesületének és polgárőrének megköszönte kimagasló munkáját. A megyei elnök rövid beszédében kiemelte, hogy az elmúlt időszakban kimagasló teljesítményt nyújtottak a megye polgárőrei, az önkéntesek a veszélyhelyzet kihirdetésétől kezdve folyamatosan részt vettek a védekezésben és a kijárási korlátozásban foglalt szabályok betartatásában. A vírusos időszakban jelentkező többletfeladatuk mellett alapfeladataikat is ellátták.

Az egyesületek a bevásárlásban, ebédkiszállításban, betegszállításban, gyógyszerek kiszállításában, boltok és piacok ellenőrzésében is részt vettek. Segítettek a karitatív szervezetek által összeállított ételcsomagok szétosztásában és a különböző állami szervek, civil szervezetek és magánszemélyek felajánlásaiból érkező védőeszközök szétosztásában is. A rendőrséggel együttműködve segítettek a hatósági karanténban lévő személyek ellenőrzésében is.

A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 4500 szájmaszkot és 4700 gumikesztyűt osztott szét az egyesületek között, emellett kéz- és fertőtlenítőszereket is szétosztott. Az Országos Polgárőr Szövetségtől 3600 darab szájmaszkot, 3300 darab kesztyűt, 272 liter fertőtlenítőt, 25 overallt és 50 szórófejes palackot kapott a szövetség. A megyei szervezet saját költségén beszerzett tovább 700 darab szájmaszkot, 1400 darab kesztyűt és 12 darab szórófejes palackot. A polgárőrök ruháit gyártó és forgalmazó Vizuátor Kft. is adományozott 200 darab szájmaszkot.

(Forrás: CSMPSZ)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.