Meteor

Heves zivatarok várhatók, több megyére figyelmeztetést adtak ki

Heves zivatarok várhatók, több megyére figyelmeztetést adtak ki

2020. május 23., szombat
Heves zivatarok várhatók, több megyére figyelmeztetést adtak ki

Zivatarveszély miatt több megyére figyelmeztetést adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hevesebb zivatarokat viharos szél, egy-egy helyen felhőszakadás és kisebb méretű jég kísérheti.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron megyére másodfokú, Budapestre, valamint Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a várható heves zivatarok miatt. Azt írták: estétől egy északnyugat felől érkező hidegfront hatására a Dunántúlon egyre többfelé várhatók zivatarok, nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon hevesebb zivatar is kialakulhat. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére a viharos szél miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett Győr-Moson-Sopron és Vas megyében a felhőszakadás veszélye miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Hozzátették, hogy vasárnap elsősorban a déli országrészben, északkeleten, illetve keleten alakulhatnak ki további zivatarok. Ezekhez leginkább viharos szél, apró szemű jég társulhat. Kitértek arra is, hogy a front mögött késő estétől az Észak-Dunántúlon, vasárnap a Dunántúl más részein is nagyobb területen zivatartól függetlenül is viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legerősebb lökések általában óránkénti 60-75 kilométeresek lesznek, de a Dunántúli-középhegység és Sopron térségében éjszaka és délelőtt egy-egy 80-85 kilométeres széllökés is előfordulhat. Késő délutántól csillapodik a szél. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.