Erős trió a szegedi női kézilabdában: Zubai, Vadkerti, Laluska

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bemutatta új edzőjét és meghosszabbította névadó szponzori szerződését a Szegedi Női Kézilabda-egyesület.

Zubai Gábor irányítja a PC Trade Szeged NKE felnőttcsapatát a követező szezonban. A nemrégiben visszavonult válogatott kézilabdázó, Zubai Szabolcs öccse Mezőkövesden kezdett kézilabdázni, majd a Dunaferrbe igazolt. Ígéretes pályafutás állt előtte, de 20 évesen térdsérülés miatt fel kellett hagynia az aktív játékkal. A kézilabdától nem szakadt el, az utánpótlásban kezdett dolgozni, majd az NB II-es Duna-Pent női csapatának trénere lett, legutóbb a Mezőkövesd utánpótlásában dolgozott.

– Nagyon tetszett az a jövőkép, amit a klub vezetése felvázolt. Fiatal edző vagyok, és ennél a csapatnál adott a lehetőség, hogy lendületet kapjon a pályafutásom. Bátyám 10 évig játszott a Szegeden, megkerülhetetlen szereplője a város kézilabdájának, ami egyfelől felelősséggel is jár nekem, de én a saját utamat szeretném járni – mondta a 31 éves tréner.

Az őt bemutató sajtótájékoztatón ott volt Tóth Gábor, a PC Trade Systems Kft. ügyvezető igazgatója is, akivel a klub újabb névadó szponzori szerződést írt alá. – A mai helyzetben nagyon fontos, hogy stabil alapokkal rendelkezzen egy sportklub. Ezért tartottuk fontosnak, hogy mielőbb meghosszabbítsuk névadó szponzorunkkal a szerződésünket, és mielőbb be tudjuk mutatni az új edzőnket – mondta Vadkerti Attila, a klub stratégiai igazgatója. Az egykori válogatott kézilabdázó hozzátette, hogy a névadó szponzorukkal évek óta szoros kapcsolatban dolgoznak és közös célokért küzdenek, így a szerződés-hosszabbításban is gyorsan meg tudtak egyezni.

Fotó: Sándor Judit

– Nemcsak játékosokat, de edzőt is nevelünk az egyesületünkben. A csapatnál dolgozó szakemberek mindegyike előre tudott lépni pályafutásában, ami elismerése a munkánknak. Most újabb fejezetet nyitunk, a célunk az építkezés és lépésről lépésre haladva szeretnénk egy stabil, élvonalbeli csapatot adni Szegednek. Ehhez a munkához kerestünk egy fiatal edzőt, aki lehetőségként tekint a közös munkára. Szakmai igazgatónkkal, Laluska Balázzsal több lehetséges jelölt közül választottuk Gábort, aki eddig az utánpótlásban ért el figyelemreméltó sikert. Most itt a lehetősége, hogy egy fiatal csapattal együtt fejlődve magasabb célokért küzdjön – avatott be az edzőválasztás hátterébe Vadkerti Attila.

A PC Trade Szeged NKE játékoskerete is alakulóban van, többen távoztak a csapattól, a helyükre érkező játékosokkal előrehaladott tárgyalásokat folytatnak.

Előző sztori

Felújítják a Makó és Apátfalva közötti túraútvonalat

Következő sztori

A sikeres védekezés miatt szűnik meg a rendkívüli jogrend

Legutóbbi hasonló cikkek