Kultúra

Elmaradnak a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri előadásai

Elmaradnak a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri előadásai

2020. május 29., péntek
Elmaradnak a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri előadásai

Elmaradnak a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadra meghirdetett Dóm téri előadásai - jelentette be a fesztivál igazgatója pénteken.

Herczeg Tamás online sajtótájékoztatóján azt mondta, a fesztivál 1959-es újraindítása óta nem volt példa arra, hogy ne csendüljenek föl a fanfárok a Dóm téren. A világjárvány azonban "elsodorta" a Szegedi Szabadtéri Játékok idei Dóm téri előadásait. A jegyüket elővételben megváltó nézők közül azoktól, akik megtehetik, hogy támogatják a nehéz helyzetben a fesztivált, azt kérik, ne váltsák vissza belépőjüket. A belépők szabadjegyre cserélhetők, amelyet a következő évadban vagy a fesztivál idei produkcióin használhat föl a közönség, vagy

visszaválthatók a fesztivál jegyértékesítő partnerénél online

- közölte a színházi szakember.

Herczeg Tamás bízik benne, hogy a fesztivál kisebbik játszóhelyén, az 1500 néző befogadására alkalmas Újszegedi Szabadtéri Színpadon megtarthatók az előadások. A jelenlegi szabályok alapján így csaknem négyszázan láthatják egy időben a produkciókat, de ez a létszám még bővülhet.

Az igazgató úgy fogalmazott, vannak pillanatok, amikor kultúrát közvetíteni nem fiskális kérdés. Fontos, hogy a nézők közösségi formában kulturális élményt kaphassanak, ahogy az is, hogy a művészek újra színpadra állhassanak. A tervek szerint így bemutatják majd Händel Agrippina című operáját, Moliere Úrhatnám polgárát, valamint aHófehérke és a hét törpe című mesebalettet. A Szegedi Szimfonikus Zenekarral egyeztetnek arról, hogy még az idei évben ajándékkoncertet tartsanak a Dóm téren - tudatta az igazgató. Jövőre az idei évre meghirdetett előadásokat rendezik meg a Dóm téren. Az évad a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperával indul, a Sok hűhó semmiérttel folytatódik a fesztivál Shakespeare-sorozata, visszatér a filmvilág egyik legnépszerűbb vígjátékának színpadi változata, az Apáca show, majd Bernstein West Side Story-ját mutatják be - mondta Herczeg Tamás. Íme a sajtótájékoztatóról készült videó:

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.