Hírzóna

Dutyiba raknák a szegedi rablót

Dutyiba raknák a szegedi rablót

2020. május 26., kedd
Dutyiba raknák a szegedi rablót

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szegedi férfinak a letartóztatását, aki két napon belül kétszer is maszkban és lőfegyverrel rabolt Szegeden - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi előbb május 21-én a déli órákban lépett be szájmaszkot viselve az egyik szegedi postára: A hivatalban három alkalmazott tartózkodott, akik egyikére a gyanúsított rászegezte a lőfegyvert és pénzt követelt tőle. Az alkalmazottaknak sikerült a gyanúsított figyelmetlenségét kihasználva a kódos pénzfiók kinyitását megelőzően kirohanniuk a hátsó ajtón keresztül és segítséget kérniük a járókelőktől. A gyanúsított ezt észlelve elhagyta a postát és kerékpárjával a helyszínről eltávozott.

Két nap múlva, május 23-án délután 2 órakor ismételten csak szájmaszkban és lőfegyverrel lépett be a gyanúsított az egyik szegedi virágüzletbe. A férfi a boltban a pult mögött tartózkodó sértettre fogta a fegyvert és a bevétel átadására szólította fel. A sértett a gyanúsított fenyegetésére átadott 5000 forintot. Látva a gyanúsított cselekményét az üzlet hátsó részében tartózkodó alkalmazott mobiltelefonon segítséget hívott, amelyet a gyanúsított is észlelt, majd távozott a helyszínről.

A közfeladatot ellátó személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete, fegyveresen elkövetett rablás bűntette, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésén fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.