Gazdaság

Bezuhant a tankolási kedv Magyarországon

Bezuhant a tankolási kedv Magyarországon

2020. május 5., kedd
Bezuhant a tankolási kedv Magyarországon

A márciusi állapothoz képest a gázolaj értékesítése 25 százalékkal, míg a benziné ennél nagyobb mértékben, akár harminc százalékkal is visszaesett áprilisban Magyarországon – idézi Grád Ottót, a Magyar Ásványolaj-szövetség főtitkárát a Magyar Nemzet.

A főtitkár szerint a kínálattal nincsen gond, hiszen olaj van bőséggel, viszont az üzemanyag-kereslet Magyarországon is jelentősen visszaesett a töltőállomásokon.

Hozzátette, a fent említett számok átlagos visszaesést takarnak, de voltak olyan töltőállomások, amelyeken sokkal nagyobb mértékben csökkent a bevétel.

Példaként egy autópálya mentén álló benzinkutat említett, ahol egy nap alatt csupán egyetlen autót tankoltak meg. Ezért normális, hogy van olyan országos hálózat – tette hozzá –, amelynél optimalizálnak, vagyis időszakosan bezárnak kutakat. Ezen hálózatok között megemlítette a Shellt és a Molt, utóbbi május 1-jével 28 kutat zárt be ideiglenesen. A szövetség főtitkára elmondta azt is, hogy inkább a rövidített nyitvatartás a jellemző, általában így csökkentik a veszteségeket az üzemeltetők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.