Sport

A sportoló, aki nem bánja, hogy elhalasztották az olimpiát

A sportoló, aki nem bánja, hogy elhalasztották az olimpiát

2020. május 26., kedd
A sportoló, aki nem bánja, hogy elhalasztották az olimpiát

Nősülés, babavárás és edzőterem-felújítás. Bár az olimpia felkészülés megakadt, Nagy Péter nem unatkozott a koronavírus-járvány alatt sem. A súlyemelő rövidesen megkezdi a komolyabb felkészülést, bár egyelőre még nem tudja, hogy mikor és hol kell megharcolnia a tokiói kvótáért.

– Vannak előnyei is, hogy az olimpiát elhalasztották egy évvel – ez az a mondat, amit a sportolók közül kevesen mondanak el olyan boldogan, mint Nagy Péter. A harmadik olimpiájára készülő súlyemelő öröme nem véletlen, néhány nappal ezelőtt megnősült, és feleségével, Csillag Filoménával júliusra várják első gyermeküket. – Mivel a kicsi érkezése az olimpia eredeti időpontjával egybe esik, szinte biztos, hogy nem lehettem volna itthon a születésénél. Így viszont övé lesz a főszerep – mondta az Eb-bronzérmes sportoló.

Ez már csak azért is biztos, mert egyelőre minden képlékeny. Az olimpia halasztása miatt a kvótaszerző versenyek csúsznak, a nemzetközi versenyek is elmaradtak, vagy későbbre halasztották azokat. Ehhez mérten Nagy Péter is visszavett a terhelésből. – Edzegettem. Talán ez a jó szó. Kiegészítő gyakorlatokat végeztem, súlyemelés csak ritkán szerepelt a programban és csak naponta egyszer tréningeztem. Már kezd körvonalazódni, hogy mikor és milyen versenyek lesznek, a hazai szövetség például júniusban szeretne versenyt rendezni, de szerintem ez elcsúszik a nyár közepére vagy végére. Nekem majd várhatóan ősszel lesz az első megmérettetésem, így a jövő hónapban én is elkezdem a komolyabb felkészülést – vázolta a sportoló a következő néhány hónap tervét.

A koronavírus-járvány időt adott arra Nagy Péternek és edzőjének, Oláh Imrének, hogy felújítsák a szegedi edzőtermüket. – Mivel az önkormányzati támogatásokat a járvány miatt befagyasztották, ezért költséghatékonyan próbáljuk felújítani a termet. Csiszolunk, festünk, lakkozunk. Minden olyan dolgot, ami lepattogzott, berozsdásodott, lekopott, azt próbáljuk felújítani a magunk módján, így egy sokkal szebb teremben tudnak majd edzeni a súlyemelők.

A koronavírus-járvány minden sportágban, így a súlyemelésben felborította az eredeti felkészülési és versenyzési terveket. Mivel tavasszal, az utolsó kvótaszerző időszakban már nem voltak versenyek, ezért még az is kérdéses, hogy mikor és hol lehet kiharcolni a jövőre halasztott olimpián az indulási jogot. – Sem időpontot, sem helyszínt nem tudunk és így nem könnyű készülni. Kicsit viccesen azt mondhatom, hogy legalább azt tudjuk, hogy az olimpia mikor lesz. Nekem elsősorban a nemzetközi megmérettetésekre kell készülnöm, és mivel minden bizonytalan, a fő szempont a szinten tartás lesz, és ha majd tudunk időpontot, akkor jöhet a formaidőzítés – árulta el terveit a 34 éves súlyemelő. Bár még kvótája nincs és családot alapított, egyetlen másodpercig nem fordult meg a fejében, hogy befejezi a versenyzést és nem küzd meg az olimpiáért. – Igyekszem pozitív maradni és abból töltekezni, hogy a családommal, a párommal tölthettem több időt. Próbálom hasznosan eltölteni az időmet és amikor kell, akkor ott leszek a pódiumon és megharcolok a tokiói kvótáért – jelentette ki bizakodóan.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.