Közélet

Távkonzultáción segít a megyei családvédelmi szolgálat

Távkonzultáción segít a megyei családvédelmi szolgálat

2020. április 5., vasárnap
Távkonzultáción segít a megyei családvédelmi szolgálat
A megyei kormányhivatal tájékoztatása szerint a Családvédelmi Szolgálatot (a továbbiakban: CSVSZ) igénybe vevő ügyfelekkel való családtervezési és az ifjúsági tanácsadás távkonzultáció keretében történik.

A terhesség-megszakítás szándékával az ún. első tanácsadásra („A” tanácsadásra) jelentkezők esetében is lehetőség van előjegyzéssel (időpontfoglalással) egybekötött távkonzultációra abban az esetben, ha vállalják személyazonosságukat. A kollégák csak a legszükségesebb dokumentumokra rögzítik a személyes adatokat. Amennyiben valaki a terhesség-megszakítási szándékát fenntartja, az „A” tanácsadáson történő részvételét igazoló dokumentum hiányában ugyanehhez a CSVSZ-hez kérhet és kaphat időpontot a második (ún. „B”) tanácsadásra. A terhesség-megszakítás kérelmezésének (”B” tanácsadás) feladatai mind olyanok, amelyekhez személyes közreműködése szükséges, ettől eltekinteni jelenleg nem lehet. Éppen ezért saját és mások egészségének védelme érdekében be kell tartani a következő szabályokat:
  • Fontos, hogy a személyes megjelenések alkalmával, előjegyzés alapján a tanácsadásra pontosan érkezzenek! (Ezzel csökkentve annak esélyét, hogy a tanácsadóban másokkal várakozni kényszerüljenek.)
  • A tanácsadásra csak az érintett, illetve kiskorú esetén annak törvényes képviselője érkezzen meg!
  • Ha náthásak, köhögnek, légúti panaszaik vannak, feltétlenül viseljenek szájmaszkot! (Ebben lépjenek be a CSVSZ várójába és a tanácsadó helyiségbe is!)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.