Sport

Szabó Zoltán szerint legalább hathetes felkészülés kell az érdemi folytatáshoz

Szabó Zoltán szerint legalább hathetes felkészülés kell az érdemi folytatáshoz

2020. április 16., csütörtök
Szabó Zoltán szerint legalább hathetes felkészülés kell az érdemi folytatáshoz

A legtöbb sportághoz hasonlóan a vízilabda-bajnokságok is szünetelnek a koronavírus-járvány miatt. Szabó Zoltán, a Szegedi FVCS vezetőedzője lapunknak elmondta, játékosai egyénileg folyamatosan edzésben tartják magukat, ugyanakkor legalább hathetes közös felkészülésre volna szükség a bajnokság érdemi folytatása előtt.

Március közepén felfüggesztették a vízilabda-bajnokságokat, ezzel párhuzamosan bezárták a szegedi sportuszodát, így gyakorlatilag az ország valamennyi csapatához hasonlóan a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat is kényszerpályára került. – A csapat egyéni, szárazföldi edzéseket végez. Cél a fizikai állapot szinten tartása – avatta be lapunkat a Szegedi FVCS jelenlegi helyzetébe Szabó Zoltán vezetőedző.

A tréner kiemelte, szeretnének minél előbb medencés edzéseket tartani, de veszélyhelyzet miatt erre jó ideig nincs kilátás.

Elmondta, egyelőre nem tudni, hogy lesz-e folytatás vagy sem, a szövetség hivatalosan még nem tekinti befejezettnek az idényt. A szegediek mestere úgy véli, tekintettel arra, hogy az elmúlt egy hónapban kizárólag szárazföldön edzettek, legalább hat hét szükségeltetik, mire ismét topformába lendülhetnek a játékosok.

– A körülmények miatt minimum háromhetes felkészülésre van szükség, hogy a játékosok speciális képességei visszakerüljenek a megfelelő szintre. Ezt követően még minimum három hét kellene, hogy magára a játékra koncentráljunk, visszahozzuk a technikai elemeket, taktikai dolgokat.

Ráadásul nem ártana néhány edzőmeccset játszani a bajnoki mérkőzések előtt. Ha a szövetség ennél rövidebb időszakot határozna meg a folytatásra való felkészüléshez, akkor nem a bajnokság színvonalának megfelelő szinten érne véget a szezon – fogalmazott.

Szabó Zoltán (középen) legszívesebben már medencés edzéseket vezényelne csapatának (Fotó: Sándor Judit)

A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat jelenleg a tizenharmadik helyen áll az OB I. tabelláján, így jelen állás szerint – ha véget ér a bajnokság – bennmaradna az élvonalban. Szabó Zoltán elárulta, a szezont megelőzően az objektív elvárás a kiesés elkerülése volt, ennek ellenére nem lehet maradéktalanul elégedett az idénnyel. – Vegyes a szezonunkról alkotott véleményem. Voltak biztató jelek, de bőven akadtak a csapat újoncjellegéből adódó problémák is. Néhány téren határozottam előre léptünk: nyertünk három mérkőzést, amit talán nem sokan vártak tőlünk, ugyanakkor három nyerhető találkozót elvesztettünk, ezért van némi hiányérzetem – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.