Hírzóna

Pisztollyal lőtt húga barátjára egy szegedi férfi

Pisztollyal lőtt húga barátjára egy szegedi férfi

2020. április 14., kedd
Pisztollyal lőtt húga barátjára egy szegedi férfi

A Csongrád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során két szegedi férfi letartóztatására tett indítványt a nyomozási bíró felé, akik egymástól függetlenül engedély nélkül tartottak lőfegyvert.

A gyanúsítottak egyike régóta nehezményezte húga és a sértett között kialakult párkapcsolatot, amelynek többször hangot is adott. A gyanúsított azt írta április 10-én délelőtt sms-üzenetben a sértettnek, hogy „meg is halhatsz a családodért”, majd 13 óra körül megjelent a sértett szegedi házánál és az autója motorházának tetejére fellépve az ingatlan kerítésén át beugrott. Ezután a gyanúsított ráfogta az udvaron tartózkodó sértettre a nála levő pisztolyt, majd fenyegette őt. A sértett a fenyegetés elől a házba szaladt és megpróbálta az ajtót maga után behúzni, közben telefonon értesítette a rendőrséget.

A gyanúsított a sértett után ment, az egyik kezével az ajtót rángatva próbált bejutni és mikor az ajtó résnyire kinyílt, akkor a fegyverrel a résen át a sértett felé lőtt. A lövés a sértettet nem találta el, a bejárati ajtó mellett az épület falába fúródott. Ezután a gyanúsított a fegyvert eldobta és közölte a sértettel, hogy rendezzék le ezt másképp, majd amikor az ajtót már nem tudta a sértett tovább tartani, akkor fojtogatni kezdte őt és kölcsönös verekedés alakult ki közöttük. A sértett kihasználva azt, hogy a gyanúsított elengedte őt és visszament a lőfegyverért, az épület mellékhelyiségébe zárkózott. Röviddel ezután a rendőrök a helyszínre érkeztek és a gyanúsítottat előállították.

A másik gyanúsított április 10-én kora délután találkozott egy szegedi buszmegállóban egy ismerősével, aki 4000 Ft-ért ajánlott fel neki eladásra egy német gyártmányú pisztolyt. A gyanúsított az ajánlatot elfogadta, átvette a pisztolyt, majd azt a nadrágja hátsó részébe tűzte, de ezt megelőzően még több alkalommal elővette és eltette. A buszmegállóban tartózkodók észlelték a gyanúsított cselekményét és a rendőrséget értesítették, akik a helyszínre érkezve előállították a férfit és őrizetbe vették.

Mindkét fegyver Flobert típusú pisztoly, a jogszabályok szerint tűzfegyvernek, ezáltal lőfegyvernek minősül, amelynek tartására egyikük sem rendelkezett engedéllyel. A lőfegyver egyébként 8 napon túl gyógyuló sérülés előidézésére alkalmas, az emberi élet kioltására nem.

A húga barátjára támadó gyanúsított vonatkozásában az ügyészség a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye, míg a lőfegyvert vásárló gyanúsított vonatkozásában a többszörösen büntetett előéletére, visszaesői minőségére is figyelemmel, a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye okán tett indítványt a letartóztatásuk egy hónapra történő elrendelésére.

A bíróság az ügyészi indítványnak mindkét gyanúsított vonatkozásában helyt adott és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.