Sport

Mozgásra szólít az SZTE Sportközpontja

Mozgásra szólít az SZTE Sportközpontja

2020. április 23., csütörtök
Mozgásra szólít az SZTE Sportközpontja

A kijárási korlátozás sportolással kapcsolatos szigorú előírásainak betartása mellett a hallgatók után most dolgozóit és egykori hallgatóit is sportolni hívja a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja. A sportteljesítményeket május 18-ig tölthetik fel a kihívást elfogadó hallgatók a CooSpace-re, az egyetemi dolgozók pedig az SZTE Alma Mater honlapjára.

Az önként vállalt izoláció idején is nagyon fontos a mozgás, ezért is hívja sportolni– a kijárási korlátozásban szereplő előírások szigorú betartása mellett –jelenlegi és egykori hallgatóit, valamint dolgozóit a szegedi egyetem Sportközpontja. A virtuális versenyen a hallgatók május 18-ig gyarapíthatják a kilométereket: a versenyzőknek nincs más dolguk, mint egy képernyőfotóval bizonyítani, hogy hány kilométert sétáltak, futottak, bicikliztek, görkorcsolyáztak, vagy tettek meg bármilyen önerővel hajtott eszközzel. A hallgatóknak az SZTE CooSpace felületén először be kell jelentkezni az Egyetemi Sport online színtérre, majd az Online rendezvények alszíntérre. Ezt az „Ahová jelentkezhetek” link alatt találják. A továbbiakban már csak egy olyan applikációra van szükségük a résztvevőknek, amellyel mérni tudják a megtett kilométereket. A mozgás végén egy képernyőfotót kell készíteni a megtett távról melyet a CooSpace-re kell feltölteni. Az online rendezvények alszíntérben kell kitölteniük a versenyzőknek a vizsgatesztet, ahova feltölthetik a megtett kilométereiket igazoló képernyőfotót minden hét végéig. A képek feltöltésére és a versenyzésre egészen május 18-ig van lehetőség. A jelentkezési útmutató

itt elérhető.

A versenyben részt vevők az egészségük megőrzése mellett hozzájárulhatnak karuk megtett kilométereihez, ugyanis a verseny végén valamelyik kar elnyerheti a „Leghosszabb távot teljesítő kar”címét is. A hallgatók közül az első három legtöbb kilométert megtett hallgató is elnyeri a „Leghosszabb távot teljesítő hallgató”címet. Ezeken kívül pedig 10 értékes nyereményt is kisorsolnak a résztvevők között. A verseny első hetében az egyetemi hallgatók már 7047,2 kilométert teljesítettek, a legaktívabb hallgató pedig már 424 kilométert tett meg.

Az egyetemi Sportközpont versenyre hívja az SZTE dolgozóit és korábbi hallgatóit is: az érdeklődők az

SZTE Alma Mater honlapján

regisztrálhatnak, majd csatlakozniuk kell az

SZTE Mozdulj!nevű csoporthoz

. A mozgásformák közül azok választhatók, amelyek önerővel hajtottak és alkalmasak távolságmérésre, ilyen például a gyaloglás, a futás, a kerékpározás, bármilyen „gördülő” eszköz (roller, görkorcsolya, gördeszka), vagy beltéri eszközök (futópad, szobakerékpár, ergométer, elliptikus tréner). A lefutott/sétált/tekert kilométereket egy erre alkalmas alkalmazásban rögzíteni kell, az eredményről képernyőfotót készíteni, majd feltölteni az eredményeket és fotókat a teljesítményről minden hétvégén, szombat reggel hat óra és vasárnap 23:55 közötti időszakban május 18-ig azSZTE Mozdulj!csoportba az SZTE Alma Mater honlapján. Az SZTE Legaktívabb Dolgozója/Alumnusa címeket azok kapják, akik a leggyakrabban és a legtöbbet mozogtak a megadott időszakban, és ezeket azSZTE Mozdulj!csoportba fel is töltötték. Nem csak egyének, hanem karok, évfolyamok, egyetemi egységek is részt vehetnek a kihívásban, ők az SZTE Legaktívabb Kara/Évfolyama/Egysége címekért indulnak. A felhívás

itt elérhető.

További információ az

SZTE Sportközpont Facebook-oldalán

, az

SZTE Alma Mater oldalán

és a

Facebook-eseményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.