Hírzóna

Csónakkal csempésztek át illegális határátlépőket Csongrád megyében

Csónakkal csempésztek át illegális határátlépőket Csongrád megyében

2020. április 2., csütörtök
Csónakkal csempésztek át illegális határátlépőket Csongrád megyében

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfivel szemben, aki idén januárban tizennégy illegális határátlépő Nyugat-Európába csempészésében állapodott meg - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi ismeretlen személyekkel állapodott meg abban, hogy a román-szerb-magyar határtérségből illegális határátlépőket szállít az Európai Unió belső területei felé. A megállapodásnak megfelelően a férfi január 18-án éjjel 3 órakor a Deszk és Klárafalva közötti külterületre hajtott, ahol a 43-as számú főúton az általa vezetett autóba felvett 5 illegális határátlépőt, illetve további 9 személy várakozott még arra, hogy a vádlott által vezetett gépkocsiba beszálljon, amikor a rendőrök őket igazoltatták.

Az illegális határátlépőket ismeretlen embercsempészek csónakokkal juttatták át a szerb-magyar államhatáron és indították útba a vádlottal megbeszélt találkozási pont felé. Az utasok egyike sem rendelkezett a Magyarország területére történő jogszerű belépés és tartózkodás feltételeivel, így őket a rendőrök előállították, míg a szerb férfit őrizetbe vették.

A vádlottal szemben az ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.