//

A szentesi kórházat is támogatja a Vasas labdarúgó-szakosztálya

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több kórházi intézménynek, köztük a szentesi Dr. Bugyi István sürgősségi betegellátó osztályának is adományozott a Vasas: az NB II-es klub által vásárolt eszközök az érintkezés minimálisra való csökkentésében segíthetnek a szentesi kórháznak – írja a Délmagyar.

A Vasas labdarúgó-szakosztá­lya megbecsülését kifejezve anyagilag is támogatni kíván több egészségügyi intézményt, valamint az ott dolgozókat, akik emberfeletti munkát végeznek a koronavírus-járvány elleni harcban. Nagy Miklós sport­igazgató a Vasas Futball Club felnőtt játékosainak és stábtagjainak anyagi felajánlásaival, illetve a Vasas Kubala Akadémia támogatásával számos olyan területet célzott meg, ahol égető szükség volt az azonnali segítségre.

A felajánlásnak köszönhető­­en a szentesi Dr. Bugyi István kórház sürgősségi betegellátó osztálya két olyan, monitorral ellátott berendezéssel lett gazdagabb, amelyek segítségével fo­­lyamatos és biztonságos a megfigyelés, hiszen a részlegre érkező COVID-19-gyanús betegeknek sokat kell várniuk a tesztek eredményére. Az új eszköznek köszönhetően azonban az egészségügyi személyzet és a betegek közötti kontaktus minimálisra csökkenhet, amely fontos az infekciókontroll szempontjából.

További részletek ITT olvashatók.

(Kiemelt kép: Vasas FC)

 

Előző sztori

Valószínűleg széklettel is képes fertőzni a vírus - véli a pécsi virológus

Következő sztori

Hamarosan kiderül, hogy szigorodik-e a kijárási tilalom a húsvéti ünnepek alatt

Legutóbbi hasonló cikkek