Közélet

A falunapok is elmaradhatnak Csongrád megyében a vészhelyzet miatt

A falunapok is elmaradhatnak Csongrád megyében a vészhelyzet miatt

2020. április 4., szombat
A falunapok is elmaradhatnak Csongrád megyében a vészhelyzet miatt

Magyarcsanádon a falunapra szánt két és félmilliót a koronavírus-vészhelyzet miatt átcsoportosította a helyi képviselő-testület, Pitvaroson sem valószínű, hogy lesz falunap, és bizonytalan annak megrendezése Apátfalván, Földeákon és a többi kistelepülésen is - számolt be körképében a Makó Híradó.

A koronavírus-vészhelyzet egyelőre április 1-ig áll fenn, de a kormány azt várhatóan újra meghosszabbítja. A Kínában novemberben kezdődött, s még ma is tart a járvány így várható, hogy Magyarországon sem fut le egy-két hónap alatt. Így arra lehet számítani, hogy még hosszú ideig nem várhatók közösségi rendezvények. Így elmaradt a kiszombori Ady Endre Művelődési Házba tervezett Lázár Ervin irodalmi est, amelyen Nagy Anna és Huszárik Kata lépett volna a színpadra, ahogy elmaradt március 16-a óta valamennyi rendezvény, s ez várhatóan egy ideig nem változik. A magyarcsanádi falunap, az apátfalvi Szent Anna-napok, a kövegyi vagy a pitvarosi falunap is mindig remek, s nagy tömegeket megmozgató rendezvénynek bizonyult eddig, ahogy a nagylaki falunap, a Nagyéri Sokadalom, a földeáki falunap, s az eredeti tervek szerint az idén attól időben is elválasztott, egykori hagyományiból a közelmúltban feltámasztott rózsalakodalom is. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.