Közélet

Újjáélesztenék a virágkiállítást Szentesen

Újjáélesztenék a virágkiállítást Szentesen

2020. március 5., csütörtök
Újjáélesztenék a virágkiállítást Szentesen
135 évvel ezelőtt tartották Szentesen az első virágkiállítást, azóta vissza-visszatérően voltak ilyen rendezvények, de most szeretnék újra rendszeresen megtartani. A március hatodikán kezdődő háromnapos, vásárral egybekötött virágkiállítást a tavalyi helyszínen, a Szecessziós Házban rendezik meg - írja a Délmagyarország.

A lap cikke szerint változás az elmúlt évhez képest, hogy idén eggyel több stand lesz, és egy hosszú távú versenyt is hirdetnek a résztvevőknek. A nevezőknek a legnagyobb óriásparadicsomot kell termeszteniük, ehhez a kertészek a Bolgár Kutatóintézettől kapnak magot.

– A bolgárkertészeknek emléket állító szobor felavatása kapcsán vettük fel a kapcsolatot az Országos Bolgár Nemzetiségi Ön­­kormányzattal. Együttműködési megállapodást is kötöttek az önkormányzattal, amelynek köszönhetően nem mindennapi versengésre hívják meg a lakosságot – jelentette be Szabó Zoltán polgármester. – A Bolgár Kutatóintézet szabadföldi paradicsom vetőmagokat ajánlj fel városunknak, azokat a helyi családok elültethetik, a terméssel pedig versenyezhetnek egymással – mondta a városvezető. A vállalkozó szellemű lakosok augusztus 20-ig dokumentálhatják majd növényeik fejlődését és termését. A fotókat a főkertész e-mail-címére kell eljuttatni, ez­­után kezdődik az internetes szavazás, a végeredményt pedig a lecsófesztiválon hirdetik ki. Érdekesség, hogy a megmérettetésen elindul a polgármester és a város főkertésze is. (Kiemelt kép: Hír45.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.