Sport

Távoktatás indul a magyar vízilabdában

Távoktatás indul a magyar vízilabdában

2020. március 18., szerda
Távoktatás indul a magyar vízilabdában

Távoktatás formájában lehet megvalósítani az edzéseket a magyar vízilabdában a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben.

Ezt Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke mondta a vlv.hu szakportálnak a szervezet keddi, rendkívüli ülését követően. "Rengeteg uszoda bezárt, már nem is lehet edzéseket tartani. Erre való tekintettel a Magyar Vízilabda Szövetség, a magyar vízilabdacsalád kidolgozott egy olyan rendszert, amelynek segítségével távoktatás formájában lehet megvalósítani edzéseket. Megteremtettük ennek szakmai hátterét. Ennek elemeit elküldjük tagszervezeteinknek, a felnőtt- és az utánpótlás-válogatottak játékosainak, az egyesületek szakembereire számítunk ezen a téren is" - nyilatkozta Vári Attila, aki megjegyezte, a hazai versenyrendszerben mintegy tízezer igazolt játékos tevékenykedik. Az MVLSZ első embere hozzátette, az elnökség május 11-én ülésezik újra, addig fenntartják a bajnoki rendszer teljes felfüggesztését, és ekkor tárgyalják újra a helyzetet. Megjegyezte, a következő időszak legnagyobb kihívása, hogy hogyan lehet a válogatottak számára edzéslehetőséget biztosítani teljesen zárt körülmények között, minden egészségügyi kötelezettséget betartva. Erről egyeztetnek az érintettekkel, Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral - ugyanis az olimpiai sportközpontok létesítményei az államtitkárság alá tartoznak -, az üzemeltetőkkel és együttműködve a partnerekkel, a Semmelweis Egyetemmel és a Magyar Olimpiai Bizottság orvosi bizottságával.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.