Hírzóna

Távmeghallgatás során küldtek dutyiba egy vásárhelyi drogtermesztőt

Távmeghallgatás során küldtek dutyiba egy vásárhelyi drogtermesztőt

2020. március 30., hétfő
Távmeghallgatás során küldtek dutyiba egy vásárhelyi drogtermesztőt

A Csongrád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti szolgálata során indítványt tett annak a hódmezővásárhelyi férfinek a letartóztatására, aki házának zárható pincéjében termesztett marihuánát - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi a pincéjében kialakított egy speciális hőszigeteléssel, szellőző- és lámparendszerrel és egyéb eszközökkel ellátott helyiséget, ahol marihuánát termesztett. A rendőrség által tartott kutatás során a pincéből 69 tő kendert foglaltak le a termesztéshez használt eszközök mellett. A kábítószer tiszta hatóanyag tartalma a csekély mennyiség felső határát meghaladja. A nyomozás során az is megállapítást nyert, hogy a gyanúsított a termesztéshez használ áramot is illegálisan vételezi akkor, amikor a mérőórát kikerülve rácsatlakozott az áramhálózatra, 50 ezer forintot meghaladó kárt okozva ezzel.

A termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárásban a főügyészség az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy a büntetett előéletű férfi felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt valósította meg a cselekmények egy részét.

A bíróság a főügyészség indítványának helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést, amely nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

A nyomozási bíró az ülést a veszélyhelyzetre figyelemmel a rendőrség és a bíróság között telekommunikációs eszköz segítségével kiépített távkapcsolat útján tartotta meg, így a bírósági tárgyalóban csak az ülést vezető bíró, az ügyész és a jegyzőkönyvvezető tartózkodott, míg a védő a gyanúsítottal volt egy rendőrségi kihallgatóban.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.