Közélet

Szelfikihívás indult véradóknak Csongrád megyében

Szelfikihívás indult véradóknak Csongrád megyében

2020. március 30., hétfő
Szelfikihívás indult véradóknak Csongrád megyében

Szelfikihívást indít Csongrád megye véradóinak a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete. Mindenkit arra buzdítanak, tudatosítsa személyes példáját környezetében, hívjon maga is másokat vért adni, hiszen az elkövetkező időszak a koronavírus-válság miatt továbbra is nehéznek ígérkezik a vérkészletek folyamatos biztosítása szempontjából.

Arra kérnek mindenkit, hogy ha elmennek valamelyik véradásra, utána készítsenek magukról okostelefonnal egy szelfit, megmutatva a bekötött kart. Azt is kérik, tegyék közzé a fotót Facebook-oldalukon és üzenetben küldjék el a Véradás - Csongrád megye oldalnak, hogy közzétehessék azt. A fotóhoz ezt kell írni: #enisvertadtam Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérik: jelentkezzen véradásra bármelyik véradáson. Nagyon fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben is biztosítani tudják a már kórházban fekvő, vagy a mostani időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget, amihez elengedhetetlen a véradók folyamatos segítségnyújtása. A szegedi véradóknak regisztrációt javasolnak:

www.ovsz.hu/ver/veradasok

Újabb óvintézkedéseket hozott az Országos Vérellátó Szolgálat

Közleményt adott ki a napokban az Országos Vérellátó Szolgálat a véradások újabb óvintézkedéseiről. Ebben hangsúlyozzák, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a véradó eseményeken biztonságos környezetet biztosítsanak minden véradóknak és minden dolgozóknak, ezért szigorúbb véradási feltételeket határoztak meg. A véradás helyszínére történő belépés előtt az Országos Vérellátó Szolgálat biztosítja és elvárja a kézfertőtlenítést, ezzel együtt a véradási helyszíneken korlátozza a helyiségben tartózkodó véradók számát. A kérdőívek kitöltésére, várakozásra, véradásra szolgáló területet mindig úgy alakítják ki, hogy biztosított legyen az egyes véradók között a 1,5 méteres távolság. Azokat a munkatársaikat, akik valamilyen szempontból kockázatot jelentenek, távol tartják a véradó eseményektől. A részletekről itt lehet olvasni:

http://www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.