Gazdaság

Nyolcvan férőhelyes munkásszállást adtak át Újszentivánon

Nyolcvan férőhelyes munkásszállást adtak át Újszentivánon

2020. március 12., csütörtök
Nyolcvan férőhelyes munkásszállást adtak át Újszentivánon

A Munkásszállások kialakítása elnevezésű központi munkaerőpiaci program keretében 80 férőhelyes munkásszállást alakítottak ki Újszentivánon. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósult beruházás négy új munkahelyet teremtett.

Közel 400 milliós költségvetésből – amelyből több mint 200 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás – négy, egyenként húsz fő befogadására alkalmas ingatlanból, három-három apartman lakásból álló munkásszállót hozott létre az Újszentiván Községi Önkormányzat. A munkásszállást Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Putnik Lázár polgármester adta át. Bodó Sándor kiemelte: az elmúlt időszakban tizenöt megyében és a fővárosban több mint 8 milliárd forint összegű állami támogatással 21 munkásszállás épült, amelyekben összesen 3000 dolgozónak biztosítanak lakhatást. – Nagy öröm számomra, hogy kevesebb, mint egy év után ismét munkásszállót avathatunk Csongrád megyében – mondta dr. Juhász Tünde. A kormánymegbízott hozzátette: büszke vagyok arra a példaértékű gondolkodásra, amelyhez az újszentivániak is csatlakoztak, bebizonyították, képesek alkalmazkodni a változásokhoz, és minden lehetőséget megragadnak. Putnik Lázár, a község polgármestere szólt arról, hogy sok vállalkozás települ hozzájuk, ezáltal megszűnt a munkanélküliség, és egyre többen költöznek Újszentivánra, ahol az átlagéletkor már negyven évnél is alacsonyabb.

(Forrás: CSMKH)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.