/

Nyolcvan férőhelyes munkásszállást adtak át Újszentivánon

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Munkásszállások kialakítása elnevezésű központi munkaerőpiaci program keretében 80 férőhelyes munkásszállást alakítottak ki Újszentivánon. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósult beruházás négy új munkahelyet teremtett.

Közel 400 milliós költségvetésből – amelyből több mint 200 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás – négy, egyenként húsz fő befogadására alkalmas ingatlanból, három-három apartman lakásból álló munkásszállót hozott létre az Újszentiván Községi Önkormányzat.

A munkásszállást Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Putnik Lázár polgármester adta át.

Bodó Sándor kiemelte: az elmúlt időszakban tizenöt megyében és a fővárosban több mint 8 milliárd forint összegű állami támogatással 21 munkásszállás épült, amelyekben összesen 3000 dolgozónak biztosítanak lakhatást.

– Nagy öröm számomra, hogy kevesebb, mint egy év után ismét munkásszállót avathatunk Csongrád megyében – mondta dr. Juhász Tünde. A kormánymegbízott hozzátette: büszke vagyok arra a példaértékű gondolkodásra, amelyhez az újszentivániak is csatlakoztak, bebizonyították, képesek alkalmazkodni a változásokhoz, és minden lehetőséget megragadnak.

Putnik Lázár, a község polgármestere szólt arról, hogy sok vállalkozás települ hozzájuk, ezáltal megszűnt a munkanélküliség, és egyre többen költöznek Újszentivánra, ahol az átlagéletkor már negyven évnél is alacsonyabb.

(Forrás: CSMKH)

Előző sztori

Kétgólos kispesti győzelem a Fórumban

Következő sztori

A veszélyhelyzet ellenére továbbra is egyoldalúan tájékoztat Botka László

Legutóbbi hasonló cikkek