Közélet

Népszerű a zsaruk prevenciós programja a szegedi óvodák körében

Népszerű a zsaruk prevenciós programja a szegedi óvodák körében

2020. március 4., szerda
Népszerű a zsaruk prevenciós programja a szegedi óvodák körében

Újabb négy óvoda csatlakozott az elmúlt fél évben a prevenciós programhoz a Tisza-parti városban. A kezdeményezés célja, hogy a gyermekek megismerkedjenek a bűn- és baleset-megelőzés, továbbá az áldozattá válás elkerülésének módszereivel - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A program keretében a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársa, Csala-Pellek Borbála címzetes rendőr őrnagy a napokban meglátogatta a Cső utcai óvoda, valamit a Hajnóczy utcai óvoda nagycsoportosait. Az előadások során a gyermekek megismerték a rendőri egyenruhát, illetve a rendőrök felszereléseit, majd beszélgettek a szabályok betartásának fontosságáról. A bűnmegelőzési szakember végül bemutatta a kicsiknek a program bábjátékait (Rendőr Robit, Rosszcsont Ricsit, valamint Rosszcsont Rozit), hiszena további témakörök feldolgozása már az óvodapedagógus és a bábok segítségével történik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.