Közélet

Negyedével emelkedett a véradók száma Csongrád megyében

Negyedével emelkedett a véradók száma Csongrád megyében

2020. március 27., péntek
Negyedével emelkedett a véradók száma Csongrád megyében

Egyre többen hallják meg a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat felhívását és jelentkeznek véradásra Csongrád megyében.

Március 26-án, csütörtökön először fordult elő az utóbbi hetekben, hogy a terven felül alakult a véradók száma. A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete rendkívül hálás minden véradónak, mert segítségükkel biztosítható a folyamatos vérellátás. Március 26-án, csütörtökön 150 egészséges véradóhős ment el életet menteni. Eredetileg úgy tervezték, hogy erre a napra 120 véradóra van szükség a minden szempontból megfelelő vérellátáshoz, így az eddig példátlan napi növekedés:25 százalék volt. Ebben szerepet játszott az is, hogy csütörtökön megtarthatták Balástyán a véradást, ahová 34 önkéntes ment el, hogy életet menthessen. Bár öröm rendkívüli, továbbra is arra kérnek minden egészséges embert, hogy ne habozzanak, és adjanak vért, hogy ne legyen a későbbiekben hiány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.