Hírzóna

Majdnem halálra verte unokatestvérét egy csongrádi férfi

Majdnem halálra verte unokatestvérét egy csongrádi férfi

2020. március 3., kedd
Majdnem halálra verte unokatestvérét egy csongrádi férfi

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki szombat délután egy családi italozás közben okozott életveszélyes sérülést unokatestvérének - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a Szeged környéki faluban élő sértettet február 29-én meglátogatta unokatestvére délután 5 óra körüli időben. Mindannyian szeszes italt fogyasztottak, majd minden előzetes szóváltás nélkül a gyanúsított odalépett a sértetthez, akit hanyatt lökött, ököllel arcon ütött és fojtogatni kezdett. A rokonság közbelépésének hatására néhány másodpercig a gyanúsított cselekményét abbahagyta, majd rövid idő múlva ismételten fojtogatni kezdte a sértettet, földre vitte, majd kizavarták őt a házból. Ezt követően a gyanúsított a ház ajtóüvegét betörte, illetőleg fenyegette a bent tartózkodókat. A fenyegetés hatására a sértett kiment a ház elé, ahol a gyanúsított egy seprűnyéllel több alkalommal fején, illetőleg a test más részén megütötte őt.

A rendőrjárőrök bejelentése alapján a mentőszolgálat munkatársai a sértettet életveszélyes állapotban kórházba szállították.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult nyomozásban a főügyészség az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekményt más büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésen fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.