Egészség

Koronavírus: újabb három fertőzöttet találtak Magyarországon

Koronavírus: újabb három fertőzöttet találtak Magyarországon

2020. március 10., kedd
Koronavírus: újabb három fertőzöttet találtak Magyarországon

Újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon, mindhárman iráni állampolgárok - közölte a kormányzati koronavirus.gov.hu kedd délelőtt.

Ezzel 12-re emelkedett az igazoltan koronavírussal fertőzött emberek száma az országban. Karanténban továbbra is 67 ember van, a szakemberek 362 mintavételt végeztek. A kormányzati honlapra feltett közleményben az áll, a Szent László Kórházban már napok óta járványügyi zárlat alatt álló újabb három iráninál, a Semmelweis Egyetem hallgatóinál diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést (COVID-19). "Mindhárman az elsőként diagnosztizált iráni fiatal új koronavírus-pozitív betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktuskutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe" - írták. Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A népegészségügyi hatóság kikérdezi őket is, ahogy minden egyes fertőzöttet, hogy az elmúlt két hétben - a kórházba bekerülésük idejét is figyelembe véve- hol és kikkel álltak szoros kapcsolatban. A Magyarországon hivatalosan is igazolt koronavírus-fertőzöttek között így már nyolc iráni, egy brit és három magyar állampolgár van.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.