Koronavírus: százhúsz kontaktkutatást végeztek eddig Szegeden, és még nem végeztek

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezt az országos tiszti főorvos mondta az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján, reagálva Rovó László rektor fertőzésére.

Müller Cecília országos tiszti főorvos azt mondta, elvégezték a szükséges kontaktkutatásokat Szegeden. Több mint 120 mintavétel történt, és az érintettek házi karanténban vannak, de még mindig tartanak a vizsgálatok.

A videón 20:20-tól.

Lapunknak sikerült elérni az SZTE rektorát, aki megerősítette, ő az, akinél diagnosztizálták az új koronavírust. Erről bővebben EBBEN a cikkünkben írtunk.

UPDATE: Etikai vizsgálatot akarnak indítani

A Magyar Orvosi Kamara Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága hivatalból és azonnali hatállyal eljárást indít a Szegedi Tudományegyetem rektorával szemben – jelentették be közleményükben.

Az eljárás elindítását azzal indokolják, hogy Rovó Lászlónak, mint orvosnak, tanszékvezetőnek, rektornak és az SZTE Coronavirus Operatív Bizottság vezetőjének, külön figyelemmel kellett volna lennie az etikai kódex vonatkozó pontjaira.

Előző sztori

Kigyulladt egy ház Kübekházán

Következő sztori

Eljött a tömeges megbetegedések ideje

Legutóbbi hasonló cikkek