Koronavírus: jelentős bevételkiesésre számítanak a Vadasparknál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója lapunknak elmondta, az állatkert életében a tavaszi hétvégék a legforgalmasabbak, a veszélyhelyzet miatt azonban jelentős bevételkiesésre számítanak.

A tavaszi hétvégék a legfontosabbak a Vadaspark életében, hiszen az iskolák többsége ilyenkor szervez kirándulást, most azonban a gyerekcsoportoknak megtiltották a tömegközlekedés használatát – kezdte Veprik Róbert, a Vadaspark igazgatója. – Egyelőre nem tudjuk megjósolni, hogy a családok hétvégi látogatási kedve milyen módon változik, de szinte biztos, hogy jelentős bevételkiesésre számíthatunk – fogalmazott. Hozzátette, a Vadaspark egészen biztosan nyitva lesz, amíg más iránymutatást nem kapnak.

Az igazgató kitért arra is, hogy a pénztárosok fokozottan figyelnek a higiéniára. Kiemelte, hogy üvegfal található a pénztárnál, így nem kerülhetnek egy légtérbe a vendégek és a pénztárosok. Megemlítette, hogy az állatok ellátása is változatlanul zajlik.

A rendkívüli veszélyhelyzet miatti intézkedések kapcsán felkerestük a Füvészkertet is, ahol szűkszavúan csak annyit mondtak, egyelőre a megszokott nyitvatartás szerint várják a vendégeket. A Somogyi Könyvtár későbbre ígért tájékoztatást.

Előző sztori

Házfalnak csapódott egy autó Makón

Következő sztori

Koronavírus: már négy álhírgyártó ellen folyik nyomozás – videó!