Közélet

Neves klímakutató tart előadást Szegeden

Neves klímakutató tart előadást Szegeden

2020. március 2., hétfő
Neves klímakutató tart előadást Szegeden

Újabb kivételes felkészültségű előadó és újabb rendkívüli aktualitású téma a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában. Ürge-Vorsatz Diána, a klímakutatás nemzetközi színtéren is elismert szakembere, Magyarország vezető klímaszakértője március 9-én 18 órától várja az érdeklődőket az IH Rendezvényközpontban.

Az előadás először foglalkozik azzal, hogy az utóbbi évben felpörgött sajtófigyelem a problémára mennyire megalapozott: hol tart most az éghajlatváltozás, és mire számíthatunk? Valóban az ember okozza? Ha volt a múltban is sok éghajlatváltozás, akkor miért aggódunk mégis a mostani miatt? Van vészhelyzet? Ha igen, be lehet még húzni a vészféket? Mit tehetünk, egyéni, társadalmi, gazdasági szinten, hogy civilizációnk ne csak, hogy túlélje, de esetleg egy egészségesebb, tisztább, élhetőbb, igazságosabb és boldogabb világot hagyjunk az unokáinkra? Az előadás a tudomány legfrissebb eredményei és az ENSZ Kormányközi Éghajlatvédelmi Testületének legújabb jelentései alapján próbál ezekre a kérdésekre választ adni, ahol lehet. A Mentor(h)áló Pedagógiai esték sorozat előadója Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána, a klímakutatás világhírű szakembere, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnöke; az IPCC tevékenységét 2007-ben Nobel-békedíjjal ismerték el. Az előadás időpontja: március 9. hétfő 18.00 Az előadás címe: Éghajlatváltozás: megúszhatja a civilizációnk? Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.