Kerékpárosok figyelem! Balesetveszélyesek a buktatók a Rókusi körúton

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy pár napja minden előjel nélkül kivágták a burkolatot a Rókusi körúti aknafedők mellett, ez pedig balesetveszélybe sodorhatja az arra közlekedő kerékpárosokat.

– Na, erre ugyan mi szükség volt? – kérdezte tőlünk Antal, aki saját bevallása szerint mindennap kerékpárral megy dolgozni a Rókusi körút érintésével. – Legalább egy táblát kirakhattak volna elé, mert ez így rendkívül balesetveszélyes, először én is az utolsó pillanatban vettem észre és épphogy ki bírtam kerülni. Csoda, hogy nem buktam orra – mesélte indulatosan.

Ha mindez nem lenne elég, terepszemlénk idején az aknafedő melletti villanyszekrény is tárva-nyitva volt. Az olvasó erre vicceskedve csak annyit mondott: „Itt garantáltan felvillanyozzák a reggeleket.”

Annak ellenére, hogy Szegeden rengetegen kerékpároznak, az utak minősége több helyen is komoly feladat elé állítja a bringásokat.

Legutóbb az Oskola utcai konfliktusokról cikkeztünk, ahol az autósok és a kerékpárosok váltig állítják, hogy a másik miatt veszélyes az utca. A biciklisek szerint a probléma forrása az, hogy a Belvárosi hídra vezető kerékpársávot gyakran nem veszik figyelembe a gépjárművel közlekedők, és ez sokszor veszélyhelyzetet teremt. Az autósok viszont úgy vélik, gyakran ész nélkül tekernek le a hídról a bringások és ezért kell fokozott figyelemmel közlekedniük az Oskola utcában.

Írtunk arról is, hogy az Etelka sor és a Felső-Tisza-part kereszteződésénél szinte teljesen lekopott a kerékpársáv útburkolati jele, ráadásul a kisebb-nagyobb úthibák miatt valóságos extrém kalandnak minősül kerékpárral közlekedni az úton.

A Csongrádi sugárúton is veszélyes tekerni. Több kerékpáros olvasónk is panaszkodott már arról, hogy a trolibuszok annyira közel mennek a kerékpársávhoz, hogy emiatt veszélyben érzik magukat. Közülük többen úgy döntöttek, hogy lehetőség szerint kerülik azt az útvonalat.

Előző sztori

Migránsok halála: elutasította a szegedi táblabíróság az egyik vádlott perújítási indítványát

Következő sztori

Veszélyhelyzetet hirdettek Magyarországon