Közélet

Kerékpárosok figyelem! Balesetveszélyesek a buktatók a Rókusi körúton

Kerékpárosok figyelem! Balesetveszélyesek a buktatók a Rókusi körúton

2020. március 11., szerda
Kerékpárosok figyelem! Balesetveszélyesek a buktatók a Rókusi körúton

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy pár napja minden előjel nélkül kivágták a burkolatot a Rókusi körúti aknafedők mellett, ez pedig balesetveszélybe sodorhatja az arra közlekedő kerékpárosokat.

– Na, erre ugyan mi szükség volt? – kérdezte tőlünk Antal, aki saját bevallása szerint mindennap kerékpárral megy dolgozni a Rókusi körút érintésével. – Legalább egy táblát kirakhattak volna elé, mert ez így rendkívül balesetveszélyes, először én is az utolsó pillanatban vettem észre és épphogy ki bírtam kerülni. Csoda, hogy nem buktam orra – mesélte indulatosan.

Ha mindez nem lenne elég, terepszemlénk idején az aknafedő melletti villanyszekrény is tárva-nyitva volt. Az olvasó erre vicceskedve csak annyit mondott: „Itt garantáltan felvillanyozzák a reggeleket.”

Annak ellenére, hogy Szegeden rengetegen kerékpároznak, az utak minősége több helyen is komoly feladat elé állítja a bringásokat.

Legutóbb az Oskola utcai konfliktusokról cikkeztünk,

ahol az autósok és a kerékpárosok váltig állítják, hogy a másik miatt veszélyes az utca. A biciklisek szerint a probléma forrása az, hogy a Belvárosi hídra vezető kerékpársávot gyakran nem veszik figyelembe a gépjárművel közlekedők, és ez sokszor veszélyhelyzetet teremt. Az autósok viszont úgy vélik, gyakran ész nélkül tekernek le a hídról a bringások és ezért kell fokozott figyelemmel közlekedniük az Oskola utcában. Írtunk arról is, hogy az Etelka sor és a Felső-Tisza-part kereszteződésénél szinte teljesen lekopott a kerékpársáv útburkolati jele, ráadásul a kisebb-nagyobb úthibák miatt valóságos extrém kalandnak minősül kerékpárral közlekedni az úton. A Csongrádi sugárúton is veszélyes tekerni. Több kerékpáros olvasónk is panaszkodott már arról, hogy a trolibuszok annyira közel mennek a kerékpársávhoz, hogy emiatt veszélyben érzik magukat. Közülük többen úgy döntöttek, hogy lehetőség szerint kerülik azt az útvonalat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.