/

Jól elmeszeltek egy szerb drogcsempészt Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen hét év három hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szeged Ítélőtábla csütörtökön egy szerb férfit, aki csaknem egy kilogramm, nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra csempészni 2018-ban.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek a 30 éves vádlottat, a szabadságvesztés kiszabása mellett kilenc évre kitiltotta Magyarország területéről és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A gépkocsivezetőként dolgozó férfi 2018 márciusában vásárolt Szerbiában, Belgrádban egy autót. Két héttel később, március 17-én úgy jelentkezett belépésre Magyarország területére, hogy pár nappal korábban kábítószert fogyasztott. A határátkelőn megállapították, hogy a vádlott a vezetési képességeire hátrányosan ható szer befolyása alatt vezette az autóját.

A rendőrök kábítószer-kereső kutya segítségével vizsgálták át a járművet, és a műszerfalban kialakított rejtekhelyen 996,28 gramm, több mint 55 százalékos tisztaságú heroint találtak. A drogszállítmány hatóanyag-tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határának 4,5-szeresét.

Döntésével a táblabíróság enyhítette a Szegedi Törvényszék által első fokon kiszabott nyolc év büntetést. Benedek Tibor tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, az ítélőtábla a külföldi, a magyar nyelvet nem beszélő vádlott beismerését figyelembe véve látott lehetőséget a büntetés enyhítésére, összhangban a kialakult bírósági gyakorlattal.

(MTI)

 

Előző sztori

A veszélyhelyzet ellenére továbbra is egyoldalúan tájékoztat Botka László

Következő sztori

Hónapokig maradhat a veszélyhelyzet

Legutóbbi hasonló cikkek