/

Elkezdődött a tram-train szegedi járműtelepének építése

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új beruházás indult a múlt hónapban Szegeden, amely a tram-train építkezés egyik fontos eleme lesz a következő kétéves időszakban – számolt be Kanda Imre projektfőmérnök a Rádió 7-nek.

A tram-train járműveinek takarítására és karbantartására járműtelepet kell építeni a Szeged-Rendező állomáson. A remízben a 8 jármű ciklusrendszerű karbantartásait lehet majd elvégezni. Kerékeszterga biztosítja például a járművek optimális futását, de lesznek tetőszerelő pódiumok is, amelyek szintén a napi karbantartást szolgálják.

Kanda Imre hozzátette, Vásárhelyen, ha a szerelvények megérkeznek, ősszel már a próbaüzem kezdődik, az év végére pedig a nagyvasúti vonalon teljesen helyreállhat a közlekedés. Kanda Imre szerint a nagyvasúti részen folyamatosan dolgoznak, ez év decemberében a nagyvasúton minden esély megvan arra, hogy a nagyvasúti közlekedés, tehát a Békéscsaba–Hódmezővásárhely–Szeged közötti nagyvasúti közlekedés helyreáll.

(Kiemelt kép: epitesimegoldasok.hu)

Előző sztori

Koronavírus: Vajdaságban eddig 41 igazolt fertőzöttet regisztráltak

Következő sztori

Van, ahol ingyen adják az eldobható edényeket Csongrádban