//

Egymillió forintos segélyalapot hoz létre a szegedi Mosolykommandó Alapítvány

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági hatás miatt állásukat elvesztők támogatására hozott létre rendkívüli segélyalapot a szegedi székhelyű Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány. A szervezet az összefogás erejével azokat szeretné segíteni, akik a járvány miatt elvesztették munkahelyüket, és nehéz helyzetbe kényszerültek.

A mai napon még nem tudják megmondani, hogy a koronavírus-járványnak a gazdasági hatásai pontosan hány embert fognak érinteni kritikusan, de az alapítványt már naponta többen keresik meg, hogy segítséget kérjenek, mert elvesztették a munkájukat, és semmilyen tartalékuk nincsen. A helyzet idáig legalább ötven, az alapítvánnyal kapcsolatban álló családot érintett idáig.

– Van olyan négytagú családunk, ahol már csak néhány napra elegendő élelmiszer maradt, mi segítettünk nekik, hogy ételhez juthassanak. Egy ilyen helyzetben az állam mellett a civilek szerepe is rendkívül fontos abban, hogy felkeresse, és támogassa azokat, akik most különösen nehéz helyzetbe kerültek  – mondta Pataki Gergely, a Mosolykommandó alapítvány alapítója.

Az alapítvány a rendkívüli helyzetre 1 000 000 forintot különített el saját forrásából a családok megsegítésére, de nyilvános felhívással élnek a nagyobb cégek, és a magánszemélyek irányába is, hogy adománnyal segítsenek. Már a két hete elindult elbocsátási hullámban is számos nagy cég jelezte, hogy szívesen segítenék azokat az embereket, akik rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a munkahelyük elvesztése miatt.

Azon cégek, és magánszemélyek jelentkezését várják, akiknek lehetősége van most segítséget nyújtani az arra rászorulóknak, akár néhány ezer Forintos támogatással is. A szervezet erre a célra újraindította a 13600-as adományvonalat, ahol a 88-as mellék tárcsázásával lehet segíteni azonnali 500 Ft-tal, továbbá a Mosolykommandó 12067008-01528812-00100000-as számlaszámára is várják a felajánlásokat a rendkívüli segélyalapba. Az alapítvány várja azon rászoruló családok jelentkezését is az info@bohocdoktor.hu e-mail-címre, akik igazolhatóan a koronavírus-okozta elbocsátások miatt nehéz helyzetbe kerültek.

Az befolyt összegekből a szervezet tartós élelmiszereket, valamint tűzifát juttat el a hátrányos helyzetbe került családok részére, amelynek kiszállítását már a héten megkezdik önkéntes csapataikkal.

Előző sztori

Pozitív lett Károly brit trónörökös koronavírustesztje

Következő sztori

Rudolf Péter: Örülni csak akkor lesz okunk, ha újra felmegy a függöny

Legutóbbi hasonló cikkek