Közélet

Átadták a Szegedért Alapítvány díjait

Átadták a Szegedért Alapítvány díjait

2020. március 8., vasárnap
Átadták a Szegedért Alapítvány díjait
Tudós orvos, művész, népművelő és tanár kapta idén a Szegedért Alapítvány díjait. A szombat esti gálán immár 31. alkalommal ismerték el olyanok munkáját, akik kiemelkedően járulnak hozzá a város munkájához - olvasható a Délmagyar cikkében.

A művészeti kuratórium Gregor József díját Bubryák István filmkészítő, producer kapta, aki 23 évig volt a Magyar Televízió körzeti stúdiójának szerkesztője, rendezője, stúdióvezetője. A társadalmi-állampolgári kuratórium Debreczeni Pál díját Hajdú Géza népművelő, a Dorozsmai Művelődési Ház igazgatója vehette át, a tudományos kuratórium pedig Janka Zoltán pszichiáternek, emeritus professzornak ítélte oda a Szőkefalvi-Nagy Béla díjat.

Az idei fődíjas a 102 éves Kovács Béla lett. A nyugalmazott francia-magyar-latin tanár a Radnóti és a Ságvári gimnáziumokban tanított, a francia kultúra terjesztéséért pedig a francia államtól is kapott pályája során két elismerést. A szombat esti díjátadóra kifejezetten az ő tiszteletére jött el Pascale Andreani, Franciaország magyarországi nagykövete. A fődíjas páholyában ülve vette át Lapis András szobrászművész alkotását, majd elnézést kért mindenkitől, hogy nem tudott kimenni és meghajolni.

(Kiemelt kép: Karnok Csaba)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.