Közélet

A megyei önkormányzat a turizmusfejlesztésre és a klímavédelemre fókuszál

A megyei önkormányzat a turizmusfejlesztésre és a klímavédelemre fókuszál

2020. március 13., péntek
A megyei önkormányzat a turizmusfejlesztésre és a klímavédelemre fókuszál

Ülést tartott pénteken a megyei önkormányzat közgyűlése.

További tervek a turizmusfejlesztés terén

Csáki Béla alelnök előterjesztését támogatva határozatot fogadott el a közgyűlés a turizmusfejlesztésről. A megyei turisztikai szereplők összefogásával megvalósult, közös, Csongrád megye stand a február végi Utazás kiállításon sikeresnek bizonyult, és ez lendületet adott további tervek megfogalmazásához. Összhangban a kormányzat turisztikai fejlesztési terveivel, az itt megtalálható, gazdag idegenforgalmi vonzerőre építi a jövőbeli együttműködéséket a megye. Ennek jegyében Nógrádi Zoltán felvetésére megyei szintű projektgyűjtésbe kezdenek. A külgazdasági tanácsnok szerint ugyanis érdemes volna a turisztikai jellegű, már valamilyen előkészítettség fázisában lévő elképzeléseket számba venni és erre figyelemmel folytatni a területi szintű koordinációt.

A megyei önkormányzatok együtt lépnek fel a klímavédelemért

A közgyűlés döntést hozott arról is, hogy alapító tagként csatlakozik a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége által létrehozott Nemzeti Klímavédelmi Szövetséghez. A szervezet a kormány klímavédelmi céljainak megvalósítása érdekében fogja össze a megyéket, hogy saját lehetőségeik kihasználásával, összehangoltan léphessenek fel ezen a területen. Zárt ülésen hozott döntést a közgyűlés 13 megyei pályázat támogatásáról, amelyeket az eddig fel nem használt területfejlesztési forrás keretéből fognak megvalósítani a sikeresen pályázók.

(CSMÖ)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.